Πιερρακάκης: Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες θα μεταφέρονται και στα smartphones με ειδικό app

Πιερρακάκης: Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες θα μεταφέρονται και στα smartphones με ειδικό app Facebook Twitter
2

Οι νέες ψηφιακές αστυνομικές ταυτότητες θα μπορούν να εγκατασταθούν στα smartphone και να αποθηκευθούν στα κινητά μέσω μιας εφαρμογής όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.


Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες θα παραδοθούν στους πολίτες στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022, ενώ ο διαγωνισμός για την υλοποίησή τους να έχει ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλώντας στον ΣΚΑΪ «θα κουβαλάς την ταυτότητα σου μέσω του κινητού. Δεν υπάρχουν ζητήματα ευαίσθητης φύσης... Η ταυτότητα μοιάζει με πιστωτική κάρτα η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές και θα υπάρχει και υποδομή να έχεις την ταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής».


Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι πολύ πιο ασφαλείς από τις σημερινές.«Η ταυτότητα θα έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και κάτι άλλο... Σήμερα χρησιμοποιούμε τον Αριθμό Ταυτότητας για να πιστοποιηθούμε στις τράπεζες, αλλά αν χάσεις την τράπεζα, ο ΑΤ αλλάζει και πρέπει να ξαναπάς στην τράπεζα. Θα είναι βασικά αριθμός ταυτότητας που θα χρησιμοποιείται σε όλη σου τη ζωή» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Πιερρακάκη, η κυβέρνηση έχει κρατήσει το ίδιο κόστος στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες που προβλεπόταν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε και σειρά πραγμάτων όπως τη συζήτηση περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δηλαδή ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το σπίτι του. Για κάτι τέτοιο όμως, είπε, απαιτείται ψηφιακή υποδομή στην ταυτότητα και γι' αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό. Επίσης, στον προηγούμενο διαγωνισμό η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρη ενώ τώρα θα είναι έγχρωμη υψηλής ασφάλειας.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Από τη στιγμή που το κράτος μας είναι τεχνολογικά αναλφάβητο είναι πολύ κακή ιδέα η χρήση εφαρμογής. Ας αρκεστουν στο πρώτο στάδιο, αλλά εφαρμογή από ένα κράτος που δεν είναι σε θέση να προστατέψει τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών του όχι.
στο συγκεκριμένο θεμα η τεχνολογική αγραμματοσύνη του Κράτους ενδεχομένως να ηταν και χρήσιμη γιατι εκανε την οποια προσπάθεια για ψηφιακή επίθεση δύσκολη.Έχοντας υπόψιν την ανεση με την οποία κλέβονται δεδομένα απο βασεις του Δημοσιου (βρέθηκαν λογίστηκα γραφεια στον Αγιο Δημητριο που ειχαν την πληρη βαση με τα ΑΦΜ, ονοματα ,διευθύνσεις για ολους τους φορολογουμενους) ειναι παρα πολυ κακη ιδεα για εμας την παρούσα στιγμη, ας εχουμε και τα ματια μας στην Εσθονια του 2007.