Βόλος: Δύο χρόνια φυλακή σε 32χρονο που επιτέθηκε σε γυναίκα στρατιωτικό - Την κλώτσαγε στο κεφάλι

Βόλος: Δύο χρόνια φυλακή σε 32χρονο που επιτέθηκε σε γυναίκα στρατιωτικό - Την κλώτσαγε στο κεφάλι Facebook Twitter
4

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδικάστηκε ένας 32χρονος στο Βόλο ο οποίος επιτέθηκε σε 29χρονη αξιωματικό κλωτσώντας την στο κεφάλι.


Ειδικότερα, ελεύθερος μετά από τη δίκη του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αφέθηκε 32χρονος από τον Βόλο που επιτέθηκε σε 29χρονη αξιωματικό. Ο δράστης, που επιτέθηκε στην αξιωματικό του Στρατού Ξηράς την περασμένη Πέμπτη ενώ εκείνη έκανε τζόκινγκ στη Νέα Δημητριάδα, έριξε στην 29χρονη κλωτσιά στο κεφάλι και συνέχισε να τη χτυπά στον λαιμό και το πρόσωπο. Ο 32χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή τριετίας, με έφεση όμως που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 32χρονος μετά τη δίκη άσκησε έφεση και αποχώρησε από τα δικαστήρια παρά το γεγονός ότι επιτέθηκε και σε δεύτερη γυναίκα που διερχόταν από το ίδιο σημείο την ώρα της επίθεσης και προσπάθησε να συνδράμει την 29χρονη.

Το δικαστήριο δεν έδωσε στον καταδικασθέντα τη δυνατότητα η ποινή του να έχει τριετή αναστολή, καθώς ο 32χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν με πολλά αδικήματα και έχει τουλάχιστον 30 καταδίκες. Δεν είχε όμως και τη δυνατότητα εκ του νόμου το δικαστήριο να του επιβάλει η έφεση μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και να οδηγηθεί στη φυλακή μετά από τη δίκη. Ο Ποινικός Κώδικας δίνει τη δυνατότητα αυτή μόνο για αδικήματα που τιμωρούνται με πάνω από τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ η επικίνδυνη σωματική βλάβη για την οποία καταδικάστηκε ο 32χρονος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως τρία έτη.

Σημειώνεται ότι  ο 32χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να ζητήσει «συγγνώμη» για τις πράξεις του. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr ο δράστης αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο καταδικασθείς δεν έδειξε ίχνος μετάνοιας αν και η παθούσα ήταν παρούσα στο δικαστήριο και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του, τον τρόπο που εκείνος την πλησίασε από πίσω σε ανύποπτη χρονική στιγμή και την κλωτσιά που της έριξε στο δεξί μέρος του κεφαλιού της με αποτέλεσμα εκείνη να ζαλιστεί και να πέσει στο οδόστρωμα.

Η 29χρονη επισήμανε στο Αυτόφωρο ότι ο 32χρονος συνέχιζε να τη χτυπά και όταν εκείνη ήταν πεσμένη στο οδόστρωμα ενώ επιτέθηκε και σε μία άγνωστη σε εκείνη γυναίκα που έσπευσε να τη βοηθήσει, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή. Ο 32χρονος στο δικαστήριο υποστήριξε  ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση όπως έκανε και την Παρασκευή που οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντάς τον για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Με πληροφορίες από taxydromos

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μετά από 30 καταδίκες αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι να...;; Τι σόι νόμους έχουμε πια; Περιμένουν να σκοτώσει άνθρωπο για να τον κλείσουν μέσα;