Η Χίλαρι Κλίντον τρολάρει την επιστολή Τραμπ προς Ερντογάν: «Μην είσαι μ...ας, εντάξει;»

Η Χίλαρι Κλίντον τρολάρει την επιστολή Τραμπ προς Ερντογάν: «Μην είσαι μ...ας, εντάξει;» Facebook Twitter
1

Η Χίλαρι Κλίντον αναδημοσίευσε στο Twitter της μια παρωδία επιστολής του Κένεντι προς τον Χρουτσόφ, για να διακωμωδήσει εκείνη που έστειλε πριν μερικές ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε όντως στον Τούρκο ομόλογό του την 9η Οκτωβρίου μια επιστολή συνταγμένη σε κάθε άλλο παρά διπλωματικό τόνο, στην προσπάθειά του να τον πείσει να μην διατάξει την έφοδο του τουρκικού στρατού εναντίον σύρων Κούρδων μαχητών. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!» και «Ας κλείσουμε μια καλή συμφωνία», έγραφε μεταξύ άλλων ο Τραμπ στον Ερντογάν.

Η παρωδία επιστολής που αναπαρήγαγε η Χίλαρι Κλίντον μέσω Twitter αρχικά παρουσιάστηκε σε μια από τις εκπομπές του Τζίμι Κίμελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα υποτιθέμενο γράμμα του JFK στον Χρουτσόφ, συνταγμένο σε τόνο παρόμοιο με εκείνον του Τραμπ.

«Μην είσαι μ...ας, εντάξει; Πάρ' τους πυραύλους σου από την Κούβα!», αρχίζει το κείμενο. «Όλος ο κόσμος θα πει "Γιούχου! Χρουτσόφ! Είναι ο καλύτερος!" Αλλά εάν δεν το κάνεις, όλος ο κόσμος θα πει "τι ηλίθιος" και θα αποκαλεί τη χώρα σου "σοβιετικός κάλος"», συνεχίζει.


Ο Τραμπ απηύθυνε την επιστολή του στον Ερντογάν την ημέρα που η Τουρκία εξαπέλυσε την επίθεσή της εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία. «Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας — στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, διεμήνυε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προειδοποιούσε ακόμα. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!», πρόσταξε, πριν να συμπληρώσει: «Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα».

Το 1962, η κρίση των πυραύλων στην Κούβα οδήγησε τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου, όταν οι Κένεντι και Χρουτσόφ επιδόθηκαν σ' ένα μπραντεφέρ που κράτησε μέρες, πριν τελικά βρεθεί διπλωματική λύση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM
Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια