Η εκμετάλλευση ενός συμβόλου

Η εκμετάλλευση ενός συμβόλου Facebook Twitter
1

Τη Δευτέρα το πρωί μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Αφρικής, SABC, πλάνα τα οποία απεικόνιζαν τον 94χρονο ηγέτη της χώρας, Νέλσον Μαντέλα να αναρρώνει στην οικία του στο Γιοχάνεσμπουργκ έπειτα από 10ημερη παραμονή στο νοσοκομείο.

Στο βίντεο ο σημαντικότερος σύγχρονος ήρωας των Νοτιοαφρικανών εμφανιζόταν καλυμμένος με μία κουβέρτα,  δίχως να έχει πλήρη αίσθηση του χρόνου, δίπλα στους ηγέτες του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, αλλά και στον πρόεδρο της χώρας Τζέικομπ Ζούμα.

Το γεγονός πυροδότησε μια ανεξέλεγκτη θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αφρικανικής χώρας την επόμενη μέρα, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι προκειμένου ο κυβερνητικός συνασπισμός να αποκομίσει πολιτικά οφέλη έφτασε στο σημείο «να γελοιοποιήσει τον 94χρονο Μαντέλα».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Νοτιοαφρικανός πολιτικός αναλυτής Παλέζα Μορούντου: «Πρέπει να είσαι πολιτικός για να κάνεις κάτι τέτοιο, γιατί κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα έκανε αυτό σε έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, Τζάκσον Μιθέμπου, πάντως θέλησε να υπεραμυνθεί της επιλογής του κυβερνώντος κόμματος να επισκεφτεί τον Νέλσον Μαντέλα στην οικία του, λέγοντας ότι: «Ήταν μια προσπάθεια της κυβέρνησης να μοιραστεί με τον κόσμο την κατάσταση της υγείας του».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια