Κομισιόν για απειλές Ερντογάν σχετικά με τους πρόσφυγες: Σας έχουμε ήδη δώσει 5,6 δισ.

Κομισιόν για απειλές Ερντογάν σχετικά με τους πρόσφυγες: Σας έχουμε ήδη δώσει 5,6 δισ. Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
2

Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία συνεχίζουν να δεσμεύονται από τη συμφωνία για το προσφυγικό, διεμήνυσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, τονίστηκε ότι η Τουρκία έχει ήδη λάβει 5,6 δισ. για το εν λόγω θέμα.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη, εάν δε λάβει περαιτέρω βοήθεια για τους πρόσφυγες, η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας και υπάρχει εμπιστοσύνη πως αυτή θα συνεχιστεί με καλή πίστη.

Εξάλλου, η Ν. Μπερτό υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ήδη παράσχει βοήθεια ύψους 5,6 δισ. στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων και ότι τα εναπομείναντα 400 εκατ. (από τα συμφωνημένα 6 δισ. συνολικά) πρόκειται να δοθούν σύντομα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε πως η χώρα του θα ανοίξει τον δρόμο για τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη αν η Τουρκία δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στο ζήτημα των Σύρων προσφύγων που φιλοξενεί.

Πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη δημιουργήσει τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειανατολική Συρία μαζί με τις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως είναι έτοιμη να δράσει μόνη της αν χρειαστεί.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM