Ερντογάν: «Θα ανοίξουμε τις πύλες για τους πρόσφυγες αν δεν γίνει η ζώνη ασφαλείας στη Συρία»

Ερντογάν: «Θα ανοίξουμε τις πύλες για τους πρόσφυγες αν δεν γίνει η ζώνη ασφαλείας στη Συρία» Facebook Twitter
1

Απειλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε στελέχη του κόμματος του και αναφερόμενος στο προσφυγικό. 

O Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε πως η χώρα του θα ανοίξει τον δρόμο για τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν  στην Ευρώπη αν η Τουρκία δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στο ζήτημα των Σύρων προσφύγων που φιλοξενεί.  

Πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη δημιουργήσει τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειανατολική Συρία μαζί με τις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όμως είναι έτοιμη να δράσει μόνη της αν χρειαστεί. 

«Στη χώρα μας έχουμε 3.650.000 πρόσφυγες.Τώρα προέκυψε και το Ιντλίμπ. Έχουμε κι αυτούς που έρχονται από το Αφγανιστάν. Όμως να ξέρετε πως αυτή η πορεία θα μας φτάσει σε διαφορετικά σημεία. Ποιο είναι το σημείο αυτό; H θα γίνει αυτό ( σ.σ. η ζώνη ασφαλείας) ή θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας. Η στηρίξτε μας ή θα μας παρεξηγήσετε. Ως ένα όριο αντέχουμε. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνο εμείς το βάρος αυτό. Δείτε κι εσείς τι είναι να σηκώνεις το βάρος αυτό. Δεν έχουμε πάρει την απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο και για να πάρουμε τη στήριξη ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε αυτό» είπε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM