Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας

Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας Facebook Twitter
Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος
1

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί στο νέο υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο παρατηθείς γενικός γραμματέας θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή του.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρει τα εξής:

«Δεκαέξι μήνες από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέβαλα την παραίτηση μου, στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη. Την προηγούμενη περίοδο, σε συνεργασία με τους Υπουργούς και τους συναδέλφους μου Γενικούς Γραμματείς καταφέραμε - θέλω να πιστεύω - να δώσουμε το πολιτικό στίγμα της Αριστεράς, η οποία σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες, πέτυχε να είναι τίμια, καθαρή και διαχειριστικά επαρκής. Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες και παραλείψεις. Όποιος παράγει σοβαρό έργο άλλωστε, κάνει και λάθη. Από την άλλη πλευρά, επιτύχαμε εξαιρετικά σημαντικούς στόχους: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η προστασία της ναυτεργασίας (αυστηροποίηση πλαισίου για ανασφάλιστη εργασία και παραβιάσεις ωραρίων, συμμετοχή των συνδικαλιστικών ενώσεων σε ελέγχους επί των πλοίων,υπογραφή Σ.Σ.Ε. με σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές για το 2018 κ το 2019 κλπ), η εισαγωγή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης (νέοι πόροι, πρόσληψη μονίμου προσωπικού, κτιριακές υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός),η νέα λιμενική πολιτική, η αναβάθμιση των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η επέκταση του ακτοπλοϊκού δικτύου και πολλά άλλα, έβαλαν τις σταθερές βάσεις, ώστε η ανάπτυξη της Ναυτιλίας και των συναφών δραστηριοτήτων να αποκτήσει νέες προοπτικές.

Στο επίκεντρο για εμάς ήταν πάντοτε ο άνθρωπος, όλοι οι εργαζόμενοι που αποτελούν την καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας. Στα πλοία,στις ναυτικές ακαδημίες, στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αλλά και στο ίδιο το Υπουργείο. Θα είμαστε φυσικά παρόντες και την επόμενη μέρα, ώστε να διαφυλάξουμε όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα. θέλω να ευχαριστήσω, αρχικά τον π. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη του, όλα τα στελέχη του Υπουργείου, του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και τους εκπροσώπους όλων των φορέων για την εξαιρετική συνεργασία. Ειδικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του Γραφείου μου για την βοήθεια τους, αφού χωρίς αυτούς τίποτα από τα παραπάνω δεν θα καθίστατο εφικτό. Εύχομαι, τέλος, στο νέο Υπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π. καλή δουλειά».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια