Αποστολάκης: Δεν κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει «απερίσπαστος» στο ΥΠΕΘΑ

Αποστολάκης: Δεν κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει «απερίσπαστος» στο ΥΠΕΘΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση. 

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με τον οποίον συμφώνησαν από κοινού να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ώστε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «να μπορέσει απερίσπαστος να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Νωρίτερα, αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, για την δραστηριότητα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. «Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφερόμενος μάλιστα στην επικοινωνία που είχε - κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ - με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

«Συμφωνήσαμε να κινηθούμε το επόμενο διάστημα ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος, την επόμενη εβδομάδα, η σύνοδος κορυφής να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και την υιοθέτηση κυρώσεων εάν επιβεβαιωθεί ότι έγινε γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια