Παραιτήθηκε ο αρμόδιος αντιστράτηγος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Παραιτήθηκε ο αρμόδιος αντιστράτηγος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία Facebook Twitter
Ο αντιστράτηγος ε.α Νίκος Ζαχαριάδης
2

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιστράτηγος Νίκος Ζαχαριάδης, που είχε τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας  για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε την αντίθεσή του στην συνέχιση των σχετικών διαβουλεύσεων με την τουρκική αντιπροσωπεία για τα ΜΟΕ. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μετέδωσε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης είχε αντίθετη άποψη με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, και επέμεινε στην συνέχιση των διαβουλεύσεων με την Τουρκία για τα ΜΟΕ.

Ο κ. Ζαχαριάδης εξήγησε στον ιστότοπο lawandorder το σκεπτικό του, υπογραμμίζοντας πως εφόσον η χώρα οδεύει προς εθνικές εκλογές, «δεν θα ήταν πρέπον» να μεταβεί στην Άγκυρα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ.

Κατά τον ίδιο οι συζητήσεις θα πρέπει να σταματήσουν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα, ώστε «όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση» να ενημερωθεί για όσα έχουν μέχρι στιγμής συζητηθεί, και στη συνέχεια να αποφασιστεί το αν οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν ή θα σταματήσουν. 

Ο Νίκος Ζαχαριάδης, αξιωματικός με μεγάλη παρουσία σε όργανα και αποστολές του NATO είχε αποστρατευθεί όμως στην συνέχεια ανακλήθηκε στην υπηρεσία λόγω της εμπειρίας του σε συμμαχικά θέματα. Ο τελευταίος γύρος συζητήσεων για τα ΜΟΕ ανάμεσα σε κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας έλαβε χώρα στην Αθήνα μεταξύ 21 και 24 Μαΐου.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αξιοπρεπής η προσωπική στάση του αντιστράτηγου.Αλλά το να θεωρεί ότι η συνέχιση της επαφής με τους Τούρκους έπρεπε να γίνει μετά πια τις εκλογές από την καινούργια κυβέρνηση, σημαίνει :1. Ότι εκφράζει πολιτική άποψη και καλώς παραιτήθηκε. Άποψη δε, με την οποία δεν συμφωνώ σαν πολίτης, γιατί με τους Τούρκους δεν κάνεις διακοπές. 2. Ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, πόσο λείπει από εμάς τους Έλληνες η εθνική ενότητα έναντι των Τούρκων, που βέβαια αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί τους.Όταν οι Τούρκοι αποφασίζουν εδώ και δεκαετίες - με το Συμβούλιό τους Εθνικής Ασφάλειας -, σαν μια γροθιά την στάση τους απέναντί μας, σε μας κάθε κυβέρνηση υψώνει δικό της μπαϊράκι.Και - περιέργως... -, η κυβέρνηση που διαφαίνεται ότι θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα ανήκει μάλλον στο κόμμα (ΝΔ) που "τορπίλισε" για άσχετο λόγο - με τον κ. Κουμουτσάκο -, την πρώτη συζήτηση/συνάντηση των κομμάτων για την συγκρότηση του δικού μας ΣΕΑ. Ωραία εθνική ενότητα...
Μπράβο του.Έτσι πρέπει να ενεργούν οι ανώτατοι αξιωματικοί όταν δεν συμφωνούν με τις ενέργειες της ηγεσίας,όχι σαν κάποιους άλλους που θυμούνται να κάνουν την επανάσταση τους μετά τη συνταξιοδότηση τους...