Επίθεση στον δήμαρχο Λονδίνου με το που έφτασε ο Τραμπ στη Βρετανία - Σκληρές δηλώσεις

Επίθεση στον δήμαρχο Λονδίνου με το που έφτασε ο Τραμπ στη Βρετανία - Σκληρές δηλώσεις Facebook Twitter
2

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν τη Δευτέρα στο Λονδίνο για μια επίσκεψη που έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις και φαίνεται πως θα εξελιχθεί με αρκετή ένταση.

Ο αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε την επίσκεψή του με σκληρή γλώσσα κατά του δημάρχου Σαντίκ Καν. Σε μήνυμα που απέστειλε στο Twitter λίγα μόλις λεπτά προτού προσγειωθεί το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο Στάνστεντ της βρετανικής πρωτεύουσας για την τριήμερη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη χώρα ο Τραμπ δείχνει πως έχει διάθεση για ρήξη με τον δήμαρχο.

«Ο Σαντίκ Καν, ο οποίος έχει κάνει κατά γενική ομολογία κάκιστη δουλειά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, φάνηκε απερίσκεπτα κακός απέναντι τον πρόεδρο των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα, τον πιο σημαντικό με απόσταση σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter. «Είναι ένας εντελώς χαμένος που θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έγκλημα στο Λονδίνο, κι όχι σε μένα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ήδη επιτεθεί επανειλημμένως στον δήμαρχο του Λονδίνου μέσω των κοινωνικών δικτύων, επικρίνοντας την καταστροφική του δουλειά για την τρομοκρατία.

Αυτή η νέα λεκτική επίθεση στον Καν έρχεται ωστόσο μετά την κριτική που άσκησε ο Εργατικός δήμαρχος στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να υποδεχθεί σε επίσημη επίσκεψη τον Τραμπ. Σε δηλώσεις που έκανε χθες, Κυριακή, στο Sky News, ο Καν σημείωσε ότι η Βρετανία δεν κάνει καλά που στρώνει το κόκκινο χαλί στον Τραμπ και χαρακτήρισε ορισμένες πολιτικές του Αμερικανού προέδρου «ειδεχθείς και προσβλητικές». Επίσης σε σχόλιά του στον The Observer συνέκρινε ορισμένες από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου με αυτές που χρησιμοποιούσαν οι «φασίστες του 20 αιώνα».

Ο Καν, ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, ασκεί εξάλλου συχνά κριτική στις δηλώσεις και την συμπεριφορά του ενοίκου του Λευκού Οίκου και δεν θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απόψε προς τιμήν του από την βασίλισσα Ελισάβετ, όπως άλλωστε και ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.

Τον Ιούλιο του 2018, κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε επιτρέψει σε αυτούς που διαμαρτύρονταν εναντίον του να ανεβάσουν στον αέρα κοντά στο Ουέστμινστερ ένα γιγάντιο μπαλόνι που απεικόνιζε τον Τραμπ μωρό.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM
Πεντάγωνο: Ο Χέγκσεθ έθεσε υπό έρευνα 300 υπαλλήλους μετά τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ

Διεθνή / Πεντάγωνο: Ο Χέγκσεθ έθεσε υπό έρευνα 300 υπαλλήλους μετά τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ

Το Πεντάγωνο διερευνά 300 υπαλλήλους για σχόλια στο διαδίκτυο μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, προκαλώντας συζήτηση για πολιτική βία και πειθαρχικά μέτρα στον στρατό των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Το Όσλο ελπίζει να παραστεί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Το Όσλο ελπίζει να παραστεί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης

Αναφερόμενος στο πολιτικό βάρος της βράβευσης, ο Φρίντνες υπογράμμισε ότι η απόφαση της επιτροπής στέλνει ένα μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του αυταρχισμού
LIFO NEWSROOM
Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Διεθνή / Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Διεθνή / Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Ραδιενεργή μόλυνση με Καίσιο-137 εντοπίστηκε σε βιομηχανική ζώνη της Τζακάρτας, προκαλώντας ανάκληση προϊόντων, έρευνες και ανησυχία για τις εξαγωγές θαλασσινών της Ινδονησίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εντάξει τώρα, όλοι αποτελούν υπόδειγμα πολιτικού και τους ενόχλησε όλους ο Τραμπ. Εγώ θα έλεγα να κοιτάζει ο καθένας να είναι σωστός πολιτικός ο ίδιος και να μην κουνάει απλά το δάχτυλο στους άλλους με την ελπίδα ότι δε θα ασχοληθεί κανείς μαζί του.
«Είναι ένας εντελώς χαμένος που θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έγκλημα στο Λονδίνο, κι όχι σε μένα»Για τις μαζικες δολοφονιες Αμερικανων απο αλλους Αμερικανους εξαιτιας της ανεξελεγτης οπλοκατοχης εχει να πει κατι ο Τραμπ ή ειναι πολυ απασχολημενος να κρινει τους αλλους και δε μπορει να δει τι γινεται εντος των τοιχων του; Φανταζομαι και τα λεφτα του λομπι των οπλων δε βοηθανε σε αυτη την κατασταση...