Επίθεση στον δήμαρχο Λονδίνου με το που έφτασε ο Τραμπ στη Βρετανία - Σκληρές δηλώσεις

Επίθεση στον δήμαρχο Λονδίνου με το που έφτασε ο Τραμπ στη Βρετανία - Σκληρές δηλώσεις Facebook Twitter
2

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν τη Δευτέρα στο Λονδίνο για μια επίσκεψη που έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις και φαίνεται πως θα εξελιχθεί με αρκετή ένταση.

Ο αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε την επίσκεψή του με σκληρή γλώσσα κατά του δημάρχου Σαντίκ Καν. Σε μήνυμα που απέστειλε στο Twitter λίγα μόλις λεπτά προτού προσγειωθεί το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο Στάνστεντ της βρετανικής πρωτεύουσας για την τριήμερη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη χώρα ο Τραμπ δείχνει πως έχει διάθεση για ρήξη με τον δήμαρχο.

«Ο Σαντίκ Καν, ο οποίος έχει κάνει κατά γενική ομολογία κάκιστη δουλειά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, φάνηκε απερίσκεπτα κακός απέναντι τον πρόεδρο των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα, τον πιο σημαντικό με απόσταση σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter. «Είναι ένας εντελώς χαμένος που θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έγκλημα στο Λονδίνο, κι όχι σε μένα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ήδη επιτεθεί επανειλημμένως στον δήμαρχο του Λονδίνου μέσω των κοινωνικών δικτύων, επικρίνοντας την καταστροφική του δουλειά για την τρομοκρατία.

Αυτή η νέα λεκτική επίθεση στον Καν έρχεται ωστόσο μετά την κριτική που άσκησε ο Εργατικός δήμαρχος στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να υποδεχθεί σε επίσημη επίσκεψη τον Τραμπ. Σε δηλώσεις που έκανε χθες, Κυριακή, στο Sky News, ο Καν σημείωσε ότι η Βρετανία δεν κάνει καλά που στρώνει το κόκκινο χαλί στον Τραμπ και χαρακτήρισε ορισμένες πολιτικές του Αμερικανού προέδρου «ειδεχθείς και προσβλητικές». Επίσης σε σχόλιά του στον The Observer συνέκρινε ορισμένες από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου με αυτές που χρησιμοποιούσαν οι «φασίστες του 20 αιώνα».

Ο Καν, ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, ασκεί εξάλλου συχνά κριτική στις δηλώσεις και την συμπεριφορά του ενοίκου του Λευκού Οίκου και δεν θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απόψε προς τιμήν του από την βασίλισσα Ελισάβετ, όπως άλλωστε και ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.

Τον Ιούλιο του 2018, κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε επιτρέψει σε αυτούς που διαμαρτύρονταν εναντίον του να ανεβάσουν στον αέρα κοντά στο Ουέστμινστερ ένα γιγάντιο μπαλόνι που απεικόνιζε τον Τραμπ μωρό.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εντάξει τώρα, όλοι αποτελούν υπόδειγμα πολιτικού και τους ενόχλησε όλους ο Τραμπ. Εγώ θα έλεγα να κοιτάζει ο καθένας να είναι σωστός πολιτικός ο ίδιος και να μην κουνάει απλά το δάχτυλο στους άλλους με την ελπίδα ότι δε θα ασχοληθεί κανείς μαζί του.
«Είναι ένας εντελώς χαμένος που θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έγκλημα στο Λονδίνο, κι όχι σε μένα»Για τις μαζικες δολοφονιες Αμερικανων απο αλλους Αμερικανους εξαιτιας της ανεξελεγτης οπλοκατοχης εχει να πει κατι ο Τραμπ ή ειναι πολυ απασχολημενος να κρινει τους αλλους και δε μπορει να δει τι γινεται εντος των τοιχων του; Φανταζομαι και τα λεφτα του λομπι των οπλων δε βοηθανε σε αυτη την κατασταση...