Άδεια στον Κουφοντίνα: Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Ξένη Δημητρίου

Άδεια στον Κουφοντίνα: Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Ξένη Δημητρίου Facebook Twitter
12

Στο πλευρά της Ξένης Δημητρίου τάσσεται η Ένωση Εισαγγελέων σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Εισαγγελέων επισημαίνει πως η κ. Δημητρίου ενέργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με την αναίρεση κατά της απόφασης για τη μη χορήγηση άδειας από τις φυλακές Βόλου στον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης:

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων.

Κατά συνέπεια, κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ελλάδα
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Φοβούνται μήπως πεθάνει ο Κουφοντίνας και οι ακροαριστεροί τρομοκράτες και οι βίαιοι αναρχικοί τους "επικηρύξουν" (ως παρακράτος εν κράτει) με συμβόλαιο θανάτου. Δεν είναι ξεκάθαρο δε ακόμα αν θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές ή αν θα προκύψει ακυβερνησία και διαιώνιση του τωρινού μπάχαλου, έχουμε και 3-4 μήνες μέχρι τότε, με την παρούσα κυβέρνηση να ανέχεται (μέρος της δε να στηρίζει) την τρομοκρατία. Φυσικό είναι να θέλουν να κατευνάσουν. Ήρθε η αριστερά στην εξουσία και γυρίσαμε 30-40 χρόνια πίσω.
Αν σκεφτείς πόσες αποφάσεις έχουν λάβει οι δικαστικοί κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ (από το νόμο για τα κανάλια μέχρι τον νόμο για τα θρησκευτικά), τι τους έπιασε δηλαδή ξαφνικά και -κατά τη γνώμη σου- έγιναν τώρα τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ ;Μπορείς να δώσεις κάποια εξήγηση;
Απείλησε ευθέως κάποιος εκ των καναλαρχών την σωματική ακεραιότητα των δικαστών, αν δεν γινόταν το δικό του; Όχι. Ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο στάδιο της μετακομμουνιστικής κλεπτοκρατίας--οι καναλάρχες δεν έχουν γίνει ολιγάρχες ακόμα.Στην περίπτωση του Κουφοντίνα όμως απειλές έχουν γίνει από διάφορες ομάδες, ακόμα και από γνωστά Συριζοτρόλ ("αν πεθάνει χαθήκατε"), και όλοι ξερουμε ότι το παρακράτος της Αριστεράς (βίαιοι αναρχικοί και τρομοκράτες) έχει τα τελευταία 4 χρόνια αποθρασυνθεί. (Όπως είχε αποθρασυνθεί το δεξιό παρακράτος επί αντιμνημονίου, και στην συνέχεια επί Σαμαρά, μέχρι που έκαναν το λάθος να δολοφονήσουν Έλληνα και τους μπαγλαρώσανε για να ηρεμήσουν).Μόλις προχθές διεμήνυσε η κυβέρνηση έμμεσα (Μιχάλης Καλογήρου υπέρ Ξένης Δημητρίου) πως θέλει να επανεξεταστεί η υπόθεση του Κουφοντίνα (=θέλει λύση υπέρ του τελευταίου). Το αν θα το πετύχει θα το δούμε. Λύση υπέρ της ιδίας ήθελε φυσικά η κυβέρνηση και στο θέμα των καναλιών, και πίεζε ασφυκτικά μέσω Θάνου, αλλά δεν τα κατάφερε. (Αναφερόμαστε φυσικά σε θέματα που έκαιγαν--λόγω άμεσου συμφέροντος--την κυβέρνηση. Το θέμα των θρησκευτικών ποσώς ενδιαφέρει τον ψεύτη Τσίπρα, πιστεύει πως έχει τους πραγματικούς αριστερούς στο τσεπάκι του, ίσως κάτι να ξέρει).Στην περίπτωση των καναλιών λοιπόν, υπήρχε συνταγματικό κώλυμα. Στην περίπτωση του Κουφοντίνα όμως υπάρχει περιθώριο για επιείκεια.Για να τα βάλουν οι δικαστικοί με ένα από τα δυο παρακράτη (δεξιό και αριστερό) πρέπει να υπάρχει και πολιτική βούληση. Έχουμε να κάνουμε να τρελούς φανατικούς και κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει την ζωή του, εκτός και αν έχει την πολιτική ηγεσία με το μέρος του, με σαφείς εγγυήσεις. Οι δικαστικοί έχουν σαφώς την κυβέρνηση εναντίον τους στο θέμα του αριστερού παρακράτους, και έχουν την πλήρη αδιαφορία (έργω) της κυβέρνησης στο θέμα της ΧΑ.
Φοβούνται οι άνθρωποι. Είναι ξεκάθαρο πως η αριστερή τρομοκρατία είναι ενεργή. Η απάθεια της κυβέρνησης επιβεβαίωσε την κάλυψη της. Η 17Ν σκοτώνει ανθρώπους, δεν κάνει ακτιβισμό. Φοβούνται πως άμα δεν τον βγάλουν θα το πληρώσουν ακριβά.Εκλογές έρχονται, ας δώσουμε λίγη νομιμοποίηση ακόμη στην τρομοκρατία... 13η σύνταξη θα πάρουμε.
Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Ξένη Δημητρίου Πηγή: www.lifo.grΜε καναδυό γκαζάκια στη πυλωτή τους, η ένωση θα στηρίξει και τον φουφουτο...Αναρχία έχουμε όχι δημοκρατία!
Προς Σκύλο: Και που ξέρεις σε ποιο "καραβάνι" είμαι τώρα εγώ και βιάζεσαι να προδικάσεις τη συμπεριφορά μου; Παρεμπιπτόντως, όσο κι αν ενδεχομένως κρίνεις εξ ιδίων (οι σκύλοι γλείφουν συχνά κόκαλα, και όχι μόνο...) εγώ δεν γλείψω ποτέ (σε πολιτικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο τουλάχιστον...)