Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα 93 του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, για την απόρριψη του αιτήματος αδείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα Δικαστήρια καθαρογραφόταν η σχετική απόφαση προκειμένου να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από το Πρωτοδικείο Βόλου, ενώ το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αναίρεση αναμένεται μάλιστα να συζητηθεί άμεσα στον Άρειο Πάγο.

 

Η Εισαγγελέας προχώρησε σε άσκηση αναίρεσης, μια ενέργεια που ουσιαστικά δρομολογεί διαδικασίες για ενδεχόμενη ανατροπή της απόφασης των δικαστών, που υπήρξε ομόφωνη για απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση της 7ης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες ιατρούς να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου». Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, που ήρθε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει χάσει 12,5 κιλά.

 

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι παρεμβάσεις και οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών που υποστηρίζουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το βράδυ της Πέμπτης άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εισέβαλαν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, κάνοντας παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Επίσης πριν λίγα 24ωρα στόχος επίθεσης έγινε και το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.