Μογκερίνι για κυπριακή ΑΟΖ: «H Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει κατάλληλα στην Τουρκία»

Μογκερίνι για κυπριακή ΑΟΖ: «H Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει κατάλληλα στην Τουρκία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Μήνυμα προς την Τουρκίαστέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των γεωτρήσεων που έχει προγραμματίσει στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πάφου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ. 

Σε δήλωσης της , η Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε.  για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι της αναφέρει: «Εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας για την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Τον Μάρτιο του 2018 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό πλαίσιο, καλούμε επειγόντως την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της και να απέχει από οποιαδήποτε ανάλογη παράνομη ενέργεια». Διαμηνύει δε, ότι η Ε.Ε. «θα απαντήσει κατάλληλα και στο πλαίσιο πλήρους αλληλεγγύης προς την Κύπρο».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια