Κίτρινα Γιλέκα: Φυλάκιση σε διαδηλωτή που προέτρεπε τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν

Κίτρινα Γιλέκα: Φυλάκιση σε διαδηλωτή που προέτρεπε τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Ένας διαδηλωτής των «Κίτρινων Γιλέκων» καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή, καθώς προέτρεπε τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Παρισιού.

Ο άνεργος αυτός μάγειρας, ηλικίας 49 ετών, θα πρέπει επίσης να προσφέρει κοινωνική εργασία για 180 ώρες και έχει την υποχρέωση, μόλις βρει δουλειά, να καταβάλει 500 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο αστυνομικούς που προσέφυγαν δικαστικά εναντίον του για ηθική βλάβη.

Στις 20 Απριλίου μαζί με άλλους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων ο άνδρας αυτός φώναζε «αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε» προς τις δυνάμεις ασφαλείας, την ώρα που η γαλλική αστυνομία πλήττεται από την αρχή του έτους από ένα άνευ προηγουμένου κύμα αυτοκτονιών.

«Ξεκίνησε αφού οι δυνάμεις ασφαλείας έσπρωξαν μία έγκυο γυναίκα», δήλωσε ο κατηγορούμενος που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με το πορτρέτο του Πάμπλο Εσκομπάρ, του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών.

Ο 49χρονος, που συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες, δικαιολογήθηκε λέγοντας: «τα λόγια μου βγήκαν από το στόμα μου πιο γρήγορα από τις σκέψεις μου (...) Ήταν η τρέλα της στιγμής».

Τα συνθήματα αυτά είχε καταδικάσει ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας αλλά και τα συνδικάτα των αστυνομικών.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 28 αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Κολόμπ εγκαινίασε χθες Δευτέρα ένα κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη των δυνάμεων της τάξης και το οποίο θα βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και ποια ακριβώς ήταν η παράνομη πράξη του; Μήπως σκέφτηκαν στα σοβαρά να αυτοκτονήσουν επειδή τους το είπε; Μάλλον κάποιου είδους εξύβριση θα θεωρήθηκε.