Κίτρινα Γιλέκα: Φυλάκιση σε διαδηλωτή που προέτρεπε τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν

Κίτρινα Γιλέκα: Φυλάκιση σε διαδηλωτή που προέτρεπε τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Ένας διαδηλωτής των «Κίτρινων Γιλέκων» καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή, καθώς προέτρεπε τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Παρισιού.

Ο άνεργος αυτός μάγειρας, ηλικίας 49 ετών, θα πρέπει επίσης να προσφέρει κοινωνική εργασία για 180 ώρες και έχει την υποχρέωση, μόλις βρει δουλειά, να καταβάλει 500 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο αστυνομικούς που προσέφυγαν δικαστικά εναντίον του για ηθική βλάβη.

Στις 20 Απριλίου μαζί με άλλους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων ο άνδρας αυτός φώναζε «αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε» προς τις δυνάμεις ασφαλείας, την ώρα που η γαλλική αστυνομία πλήττεται από την αρχή του έτους από ένα άνευ προηγουμένου κύμα αυτοκτονιών.

«Ξεκίνησε αφού οι δυνάμεις ασφαλείας έσπρωξαν μία έγκυο γυναίκα», δήλωσε ο κατηγορούμενος που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με το πορτρέτο του Πάμπλο Εσκομπάρ, του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών.

Ο 49χρονος, που συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες, δικαιολογήθηκε λέγοντας: «τα λόγια μου βγήκαν από το στόμα μου πιο γρήγορα από τις σκέψεις μου (...) Ήταν η τρέλα της στιγμής».

Τα συνθήματα αυτά είχε καταδικάσει ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας αλλά και τα συνδικάτα των αστυνομικών.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 28 αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Κολόμπ εγκαινίασε χθες Δευτέρα ένα κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη των δυνάμεων της τάξης και το οποίο θα βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και ποια ακριβώς ήταν η παράνομη πράξη του; Μήπως σκέφτηκαν στα σοβαρά να αυτοκτονήσουν επειδή τους το είπε; Μάλλον κάποιου είδους εξύβριση θα θεωρήθηκε.