«Φρένο» από UNESCO στον Ερντογάν: Χρειάζεται η έγκρισή μας για να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά

«Φρένο» από UNESCO στον Ερντογάν: Χρειάζεται η έγκρισή μας για να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά Facebook Twitter
3

«Φρένο» στις αξιώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί βάζει η UNESCO, που τονίζει πως για την αλλαγή του ονόματος χρειάζεται πρώτα η έγκρισή της. 

Πηγή του Οργανισμού δήλωσε στο Sputnik πως προκειμένου να προχωρήσει μια τέτοια απόφαση θα πρέπει απαραιτήτως να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί.

«Οι αποφάσεις που αφορούν την εφαρμογή της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς λαμβάνονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιά. Εάν μία χώρα έχει υπογράψει τη σύμβαση και θέλει να αλλάξει το όνομα ενός μνημείου, θα πρεπε να υποβάλει την πρότασή της προς έγκριση στην επιτροπή. Η UNESCO κάνει προετοιμασίες για το έργο της επιτροπής, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει επ' ουδενί τις αποφάσεις της», ανέφερε η πηγή.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζοντας τις προκλήσεις με την Αγιά Σοφιά, σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη «μετονόμασε» και την Πόλη σε «Ισλάμ μπολ« (άφθονο Ισλάμ) και εξέφρασε την πρόθεσή του να μετατρέψει σε τζαμί το εμβληματικό μνημείο.

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Αγια-Σοφιά γνωστή και ως ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή Μεγάλη Εκκλησία.Έλληνες αρχιτέκτονες ήταν Ισίδωρος ο Μιλήσιος και Ανθέμιος ο Τραλλιανός. Αρα Ερντογάν στο μάθημα ιστορίας παίρνεις βαθμο 0.
Τσίμπησε και η UNESCO με το παραλήρημα του Ερντογάν. Την επόμενη που θα στραβώσει ο Σουλτάνος θα πει ότι θα την κατεδαφίσει για υλικά. Να χτίσει μια ίδια, όμως, δεν μπορεί (εδωσεθελωκαβουρα).
Πηγή του Οργανισμού δήλωσε στο Sputnik πως προκειμένου να προχωρήσει μια τέτοια απόφαση θα πρέπει απαραιτήτως να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί. Πηγή: www.lifo.grΟι ''Έλληνες'' διεθνιστές πάντως δεν έχουν κανένα πρόβλημα!