Οριστικό: Αναστέλλεται η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών νότια της Ακρόπολης

Οριστικό: Αναστέλλεται η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών νότια της Ακρόπολης Facebook Twitter
4

Αναστέλλεται προσωρινά η έκδοση οποιασδήποτε νέας οικοδομικής άδειας, στην περιοχή νότια της Ακρόπολης, μετά τον σάλο που προκάλεσε η κατασκευή δεκαώροφων ξενοδοχείων που κρύβουν τη θέα της Ακρόπολης. 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, αναστέλλεται, για έναν χρόνο, η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών στην περιοχή, Μακρυγιάννη - Κουκάκι, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού δήμου Αθηναίων.

Τίποτα πάνω από 17,5 μέτρα ύψος

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών για την ανέγερση νέων κτηρίων με ύψος που υπερβαίνει τα 17,5 μέτρα, καθώς και προσθηκών καθ' ύψος σε υφιστάμενα κτήρια, όταν το ύψος τους υπερβαίνει τα 17,5 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής, στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν εφαρμόζεται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που επιτρέπει οποιαδήποτε κατασκευή άνω του ύψους των 17,5 μέτρων.

Επανεξέταση των όρων δόμησης

Η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη.

Στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Εν τω μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής καθώς η ανέγερση των δεκαώροφων κτιρίων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Στην προσφυγή, οι κάτοικοι και οι φορείς χαρακτηρίζουν «εσφαλμένη και παράνομη» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, με την οποία εγκρίθηκε η ανέγερση του κτιρίου επί της οδού Μισαραλιώτου.

Επίσης κατέθεσαν αίτηση για πάγωμα των εργασιών και στρέφονται κατά του ισχύοντος πολεοδομικού πλαισίου για την περιοχή του Μακρυγιάννη.

ΚΑΣ: Θα γίνει αυτοψία

Η ολομέλεια του ΚΑΣ έχει αποφασίσει να γίνουν δύο αυτοψίες, στο οικόπεδο επί της συμβολής των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάση στο Κουκάκι, για το οποίο υπάρχει απόφαση κατασκευής εννιαώροφου κτιρίου, καθώς και στο ακίνητο επί των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34, στην περιοχή Μακρυγιάννη, όπου έχει ήδη ανεγερθεί δεκαώροφο ξενοδοχείο.

Οριστικό: Αναστέλλεται η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών νότια της Ακρόπολης Facebook Twitter
Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
με τα δυο κτισματα τι θα γινει? ξεπερνανε τα 17.5 μετρα? εαν ναι θα γκρεμιστει η κατασκευη των παραπανω οροφων? η ηταν "τυχεροι" και τωρα θα "φανε" την τιμωρια οι υπολοιποι?
Καλέ τι λες; Σιγά μην γκρεμιστεί κάτι. Προφανώς πολλοί "τα πήραν" για να γίνει αυτή η κατασκευή. Θα το καλύψουν και θα το δεχτούμε εμείς οι υπόλοιποι με το ζόρι. Κι αν δεν ξαναγίνει αυτό εμένα να με φτύσεις. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε.