Επικίνδυνοι οδηγοί: 5.700 κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ για αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα σε μία εβδομάδα

Επικίνδυνοι οδηγοί: 5.700 κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ για αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η παραβατικότητα των Ελλήνων οδηγών στους δρόμους καθώς, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, διαπιστώθηκαν 5.700 παραβάσεις του K.O.K στο εθνικό οδικό δίκτυο. 

Ενδεικτικό είναι πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων, το 26% των παραβατών οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα ή υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 24 Φεβρουαρίου, έγιναν 22.103 έλεγχοι σε ισάριθμα οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.741 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρεια του αλκοόλ.

 

Ο «χάρτης» της παραβατικότητας

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (556) ενώ ακολουθούν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης (437), της Πιερίας (338), της Κρήτης (319), των Σερρών (284) και της Λάρισας (227).

Η αστυνομία διαβεβαιώνει πως οι έλεγχοι της Τροχαίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, για την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στη χώρα. 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Τα ζωα μονο αν τα χτυπας εκει που ποναει μαθαινουν. Προστιμο και αφαιρεση διπλωματος, σε συστηματικη βαση. Οχι για την ταδε εβδομαδα και μετα το ξεχναμε. Αν γινεται συστηματικα αυτο το πραγμα, μπορει και να βαλουμε μυαλο σε αυτη την χωρα, μπορει και να κλαψουν λιγοτερες μανουλες τα παιδια τους στην ασφαλτο...
Χωρις να διαφωνώ καθολου με την ουσία του άρθρου οτι οι δρομοι ειναι ζουγκλα ειναι λαθος να αγνοούμε οτι τα περισσότερα ορια στις εθνικες οδους ειναι τραγικα χαμηλά.Ουτε τα ασθενοφορα δεν πανε με τα ορια.