Καραμανλής της Ραφήνας: «Δεν επιστρέφω ούτε με σφαίρες»

Καραμανλής της Ραφήνας: «Δεν επιστρέφω ούτε με σφαίρες» Facebook Twitter
9

Παρότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει μιλήσει ακόμη για κανένα από τα θέματα της θητείας στο Μαξίμου, υπάρχουν οι στενοί συνεργάτες του οι οποίοι συχνά μεταφέρουν σκέψεις και προβληματισμούς του δημοσίως αμίλητου πρώην πρωθυπουργού. Οι τελευταίες καραμανλικές συζητήσεις μεταφέρθηκαν, διά συνεργατών, στην εφημερίδα «6 Μέρες» και αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός φοβάται κοινωνική έκρηξη, πιστεύει ότι τα τελευταία τρία χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ότι οι αντοχές της κυβέρνησης Σαμαρά μειώνονται.

Οι συνεργάτες του κλειστού περιβάλλοντος Καραμανλή, μεταφέρουν επίσης τη φράση του, στην ερώτηση αν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην ηγεσία της Ν.Δ.: «Ούτε με σφαίρες», απαντά ο πρώην πρωθυπουργός, του οποίου οι σχέσεις με τον Σαμαρά δεν είναι ψυχρές αλλά δεν είναι και οι πιο θερμές, καθώς πιστεύει ότι ο Μεσσήνιος δεν στήριξε τις πολιτικές της 5ετίας του, κάτι που θεωρεί «πολιτικά ανήθικο.»

Οι ίδιοι συνεργάτες μεταφέρουν επίσης στην εφημερίδα ότι ο Καραμανλής πιστεύει ότι πλήρωσε τρία πράγματα: Την άρνηση του στο σχέδιο Ανάν, το βέτο στα Σκόπια και το άνοιγμα στους Ρώσους. "Δεν ήταν κινήσεις αντι-αμερικανικές, ήταν επιλογές στηριγμένες στη διαπίστωση ότι ο στρατηγικός αμερικανικός μονόδρομος της Ελλάδας, δεν συνέπιπτε σε πολλά σημεία με τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα και άρα χρειάζονταν κάποιες αλλαγές", λένε πως υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Κάνει επίσης λόγο για βρώμικο παιχνίδι από κάποιους και τονίζει ότι έχει καθαρή εικόνα για το ποιος έστησε τις υποκλοπές με στόχο τον ίδιο και την κυβέρνηση του. Πάντως θεωρεί τραβηγμένο το σενάριο για σχέδιο δολοφονίας του.

Τον ΓΑΠ δεν φαίνεται να τον έχει συγχωρήσει, για δύο λόγους. 1ον γιατί παρότι τον ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, εκείνος επέλεξε το «λεφτά υπάρχουν» και 2ον διότι θέλησε να τον εμπλέξει σε εξεταστικές για την οικονομία.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM