EWG: Δυσαρεστημένοι οι θεσμοί με την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα

EWG: Δυσαρεστημένοι οι θεσμοί με την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα Facebook Twitter
5

Δυσαρεστημένοι εμφανίστηκαν οι θεσμοί κατά την αποψινή συνεδρίαση του EuroWorking Group σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ εξέφρασαν και απογοήτευση για την πρόοδο της Ελλάδας σε σημαντικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Καθημερινής, κατά τη συνεδρίαση του EWG οι θεσμοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο αναμένεται να πλήξει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Επίσης εμφανίστηκαν απογοητευμένοι από την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα και την πρόοδο σε ζητήματα που εκκρεμούν.

Σήμερα συζητήθηκε το θέμα των συμφωνημένων δράσεων και κατά πόσο αυτές έχουν προχωρήσει, ώστε να δώσει το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαρτίου την έγκριση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίστηκαν ανήσυχοι και για τον απογοητευτικό ρυθμό μείωσης των κόκκινων δανείων που θέτει σε κίνδυνο πλέον τις τράπεζες, αλλά και για τα 16 προαπαιτούμενα για τα οποία πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.

Σημείωσαν πως αναμένουν από την ελληνική κυβέρνηση ένα σχέδιο για την πρώτη κατοικία και για το πώς θα αντικατασταθεί ο νόμος Κατσέλη ο οποίος επηρεάζει την εξυπηρέτηση των δανείων.

Τέλος, επεσήμαναν ότι η μείωση του αφορολόγητου που έχει νομοθετηθεί και θα τεθεί σε ισχύ το 2020, θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Οικονομία
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ναι είδαμε τόσο καιρό που έκανε η Ελλάδα ότι λέγατε (μείωση μισθών, μείωση συντάξεων), πόσο μπροστά πήγαμε.Τώρα ξαφνικά που πάει να πάρει ούτε ένα 100ρικο παραπάνω ο κατώτατος μισθός, το βλέπετε πρόβλημα.Να φανταστώ πως αν ήταν ένα 100ρικο παρακάτω δεν θα είχατε πρόβλημα ε;
Εν τω μεταξύ, έτσι για την ιστορία, όταν η Αχτσιόγλου (η Υπουργός Εργασίας δηλαδή που το μελετά εδώ και κάνα χρόνο και βάλε ως η καθ ύλην αρμόδια) κατέθεσε το πόρισμα του Υπουργείου της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να σχολιαστεί και να εκφράσει την γνώμη του επί των προτεινόμενων μέτρων, ήταν απόλυτα σύμφωνο τις προάλλες με την αύξηση του κατώτατου και έδωσε και το ανάλογο πράσινο φως (όπως συμβαίνει γενικά στα κράτη-μέλη). Όπου φυσάει ο άνεμος πάνε και αυτοί. Γνωστός γραφειοκρατικός μηχανισμός των συμφερόντων το κέντρο των Βρυξελλών. Έπιασαν τόπο οι φωνές του πλουσιότερου κιόλας κοινωνικού εταίρου που διαφώνησε κατα την διαβούλευση ενάντια στην αύξηση: ο ΣΕΒ. Καλά ο λόγος του EWG δεν είναι και συμβόλαιο. Έτσι λέγανε και για τις συντάξεις αλλά όταν είδαν τα οικονομικά στοιχεία του ΕΦΚΑ και μετά από κάτι εναλλακτικούς τρόπους πειθούς (τύπου δεν θα ζουν για πάντα οι σημερινοί 80άρηδες, άρα οι παλιές συντάξεις θα φύγουν, κυνικό μεν, αλήθεια δε) τελικά συμφώνησαν στην ακύρωση. Κάτι στο οποίο οι δικοί μας ποντάρουν και παλι και πιστευω θα το κατάφερναν ίσως και κάπως. Για τα κόκκινα δάνεια μας έχουν πρήξει εδώ και χρόνια. Ελαφρυντικά μέτρα, νόμοι κατσέλη, τώρα επίδομα στέγασης και στα άτομα με στεγαστικό δανειο, απανωτές ανακεφαλαιοποιησεις των ελληνικών τραπεζών με πολλα δις ευρώ του ΛΑΟΎ και πάλι δεν σώνεται η κατάσταση. Ό,τι μπορούν οι πολίτες, πληρώνουν, τι να κάνουμε άμα δεν γίνεται παραπάνω? Και σόρρυ κιόλας, ας πρόσεχαν και οι Τράπεζες λίγο σε ποιους δίναν δάνεια και για τι σκοπούς. Σε άτομα επισφαλή με όχι τόσο καλή οικονομική άνεση και για γελοίο σκοπό. Άσε με όταν βλεπω κάτι τρανταχτά μη λογικά πραγματα οπως χορήγηση δανείου (μικρού έστω, κάτω των 10.000 ευρώ) σε συγγενή υπερήλικο χωρίς εγγυήσεις και με σχετικά χαμηλή σύνταξη για να σπείρει κάνα χωράφι την στιγμη που εγώ σαν νέος αμα παω πχ για ιδρυση επιχειρησης, καλλιεργεια κτλπ θα μου πουν ένα ξερό Πανε στο ΕΣΠΑ, τα leader, το Προγραμμα Δημοσιων Επενδυσεων κτλπ (ΚΡΑΤΙΚΟ χρημα δηλαδη) και αμα εισαι τυχερος παρε επιχορηγηση (θες και ίδια κεφαλαια ομως) ή δανειο απο μας αλλα με εγγυηση αξίας οσο και το δανειο, τότε είναι να μην τα παιρνεις? Τους αξιζει η κατρακύλα καπου καπου, όλα πληρωνονται καποτε στο κοσμο του χρήματος.