Το Λουξεμβούργο θα γίνει η πρώτη χώρα που θα κάνει δωρεάν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το Λουξεμβούργο θα γίνει η πρώτη χώρα που θα κάνει δωρεάν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς Facebook Twitter
1

Το Λουξεμβούργο πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα κάνει δωρεάν τη χρήση όλων των μέσων μεταφοράς. 

Το αντίτιμο σε τρένα, τραμ και λεωφορεία θα αρθεί το επόμενο καλοκαίρι στο πλαίσιο των σχεδίων του νεοεκλεγέντα Φιλελεύθερου πρωθυπουργού Ξαβιέ Μπετέλ, που ορκίστηκε την Τετάρτη εκ νέου επικεφαλής της κυβέρνησης κι άρχισε τη δεύτερή του θητεία. 

Ο Ξαβιέ Μπετέλ, που ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του χάρη στην υποστήριξη της συμμαχίας των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, δεσμεύθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας να βάλει σε προτεραιότητα το περιβάλλον. 

Εκτός από δωρεάν μέσα μεταφοράς, η νέα κυβέρνηση εξετάζει επίσης την αποποινικοποίηση της κάνναβης αλλά και την εισαγωγή δύο νέων δημόσιων διακοπών. 

Η πόλη του Λουξεμβούργου υποφέρει από έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, μια από τις χειρότερες παγκοσμίως, καθώς μπορεί να μετρά περίπου 100.000 κατοίκους αλλά σχεδόν 400.000 άνθρωποι πηγαινοέρχονται καθημερινά λόγω δουλειάς. 

Ενώ η χώρα στο σύνολό της έχει 600.000 κατοίκους, σχεδόν 200.000 από αυτούς μένουν στην Γαλλία, το Βέλγιο και την Γερμανία και καθημερινά περνούν τα σύνορα για να πάνε στις δουλειές τους στο Λουξεμβούργο. 

Το Λουξεμβούργο έχει επιδείξει γενικά τεράστια πρόοδο στον τομέα των μεταφορών. Φέτος το καλοκαίρι, η κυβέρνηση θέσπισε δωρεάν μετακίνηση για κάθε παιδί και νεαρό άτομο ηλικίας κάτω των 20 ετών. Επίσης οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα λεωφορεία ανάμεσα στα σχολεία και το σπίτι τους. Οι επιβάτες πληρώνουν περίπου 2 ευρώ για μέχρι 2 ώρες μετακίνησης, που σε μια χώρα 2.590 τ. χλμ. καλύπτει σχεδόν όλες τις διαδρομές. 

Ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση που πρέπει να ληφθεί για την πρώτη και δεύτερη θέση στα βαγόνια των τρένων.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλική κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία αφορά το σχέδιο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών ύψους 43,8 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο για να καθησυχάσει τις αγορές και να περιορίσει το έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια