Ράμα: Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία και οι Αλβανοί την Ελλάδα

Ράμα: Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία και οι Αλβανοί την Ελλάδα Facebook Twitter
ΕΠΑ
1

«Ιστορική και παραδοσιακή» χαρακτήρισε τη σχέση γειτονίας με την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναγνώρισε πως «όπως πάντα συμβαίνει με τους γείτονες, δεν πάνε πάντα όλα τέλεια».

«Το γνωρίζουμε αυτό από τη γειτονιά μας, με κάθε γείτονα, είτε είναι στο χωριό, είτε στην πόλη, είτε μεταξύ των χωρών είναι πάντα το ίδιο».

Στον απόηχο των εντάσεων που ακολούθησαν τον θανάσιμο τραυματισμό του Κωνταντίνου Κατσίφα στους Βουλαριάτες, ο Έντι Ράμα εξέφρασε την επιθυμία του για την βελτίωση των διμερών σχέσεων. 

«Υπάρχουν ορισμένες φορές κάποια πράγματα που είναι ατυχή, συμβαίνουν και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε (...) τώρα είναι η σχέση καλή και το πιο σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών».

«Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία, οι Αλβανοί την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμα.

Ερωτηθείς αν προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ράμα απάντησε πως αυτό θα συμβεί σύντομα. 

«Δεν ξέρω πού, στα Τίρανα ή στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία πολύ εντατικού διαλόγου και συζητήσεων για πολλά ζητήματα, που καλύπτουν αρκετά χρόνια και άλλα που δεν έχουν τεθεί ποτέ με πλήρη βούληση και θάρρος και αποφασιστικότητα να επιλυθούν».

«Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά να τα λύσουμε όλα αυτά κι αυτό θα ήταν σπουδαίο», κατέληξε ο κ. Ράμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη: Προτάσεις και προβλέψεις

Διεθνή / Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία και Ουκρανία ξεκινούν δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη - Οι προτάσεις της Ουκρανίας, οι ρωσικές απαιτήσεις και οι προσδοκίες από τις συνομιλίες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια