Τουρκία: Νέα απόβαση στην Κύπρο θέλει η Ακσενέρ

Τουρκία: Νέα απόβαση στην Κύπρο θέλει η Ακσενέρ Facebook Twitter
EPA
2

Αιχμηρές υπόνοιες, για νέα απόβαση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο, άφησε η ηγέτιδα του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος "IYI" Μεράλ Ακσενέρ, υποστηρίζοντας πως το νησί «είναι τουρκικό».

«Η Αϊσέ θα πάει ξανά διακοπές», είπε χαρακτηριστικά η Ακσενέρ, κάνοντας αναφορά στην κωδικοποιημένη ειδοποίηση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την εισβολή του 1974.

Η Ακσενέρ, έκανε λόγο για «ιμπεριαλιστικές δράσεις σε βάρος της Τουρκίας», σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο, την ώρα που το σεισμογραφικό, ερευνητικό πλοίο Barbaros βρίσκεται στο τέταρτο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ. 

«Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική», τόνισε η Ακσενέρ. 

Την Κυριακή, η Τουρκία εξέφρασε την αντίθεσή της στις έρευνες της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, προαναγγέλλοντας γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ανεξάρτητης οικονομικής ζώνης.

«Το γεγονός ότι η Exxon Mobil ξεκίνησε δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στο δήθεν οικόπεδο 10 της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης στα ανοιχτά Κύπρου, δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής. Aυτό θα μπορεί να αλλάξει ορισμένες ευαίσθητες ισορροπίες και στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος», σημείωσε στη σχετική ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Η γυναίκα λέει copy-paste ό,τι λένε οι Αντίφα τις εφημερίδες τοίχου που βγάζουν...Είναι ιμπεριαλισμός η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Κύπρου ή της Ελλάδας.
Πέστααα,έχω δει αφίσα antifa για τις λυσσαλώδεις επιθέσεις της ελληνικής αστικής τάξης στον ερντογάν.Η αφίσα κυκλοφόρησε πέρσι μετά τον εμβολισμό ελληνικού πλοίου από τούρκικο.Μιλάμε για αντικοινωνική μανία που επικοινωνείται ακόμα και από προβεβλημένους δημοσιογράφους σε δημοφιλή εναλλακτικά site...