Το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Ινδονησία είχε πρόβλημα στις τελευταίες τέσσερις πτήσεις του

Το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Ινδονησία είχε πρόβλημα στις τελευταίες τέσσερις πτήσεις του Facebook Twitter
1

Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών της Ινδονησίας (KNKT) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης ταχύτητας ανέμου παρουσίαζε βλάβη στις τελευταίες τέσσερις πτήσεις του αεροπλάνου Boeing 737 MAX που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα.

Η βλάβη αυτή αποκαλύφθηκε μετά τη μεταφόρτωση των στοιχείων από τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροπλάνου (μαύρο κουτί), δήλωσε ο επικεφαλής της KNKT Σοερζάντο Τζαχζόνο σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η KNKT ζητεί από την Boeing και τις αμερικανικές αρχές πληροφορίες όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να προληφθούν παρόμοια προβλήματα σε αυτού του είδους το αεροπλάνο στον κόσμο.

«Επεξεργαζόμαστε με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) και την Boeing λεπτομερείς επιθεωρήσεις όσον αφορά τον δείκτη ταχύτητας ανέμου», σημείωσε.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το πρόβλημα ήταν μηχανικό ή τίθεται θέμα συντήρησης του αεροπλάνου, ούτε αν οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να δώσουν εντολή για ελέγχους.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πού οφείλεται το πρόβλημα, τι επισκευή είχε γίνει, ποια ήταν τα βιβλία αναφοράς τους, ποια εξαρτήματα αφαιρέθηκαν», δήλωσε ο Νουρκάχιο Ουτόμο, ο επικεφαλής της υποεπιτροπής της KNKT για τα αεροπορικά δυστυχήματα. «Αυτά τα ερωτήματα είναι που προσπαθούμε να απαντήσουμε: ποια ήταν η βλάβη και πώς επισκευάστηκε», σημείωσε.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας δηλώνουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής την περασμένη Δευτέρα του αεροπλάνου της Lion Air που εκτελούσε την πτήση Τζακάρτα-Πανγκάλ Πινάνγκ.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανασύρει τον καταγραφέα συνομιλιών από τον θάλαμο διακυβέρνησης του αεροπλάνου από το βυθό της θαλάσσιας περιοχής στην οποία συνετρίβη, βορειοανατολικά της Τζακάρτα, μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή. Η αμερικανική εταιρεία έχει παραδώσει 219 αεροσκάφη 737 MAX σε πελάτες παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Boeing, και έχει 4.564 παραγγελίες για αεροπλάνα που δεν έχει ακόμη παραδώσει.

Το δυστύχημα με το αεροπλάνο της Lion Air είναι το πρώτο που γίνεται με ένα αεροπλάνο αυτού του μοντέλου, το οποίο οι αεροπορικές εταιρείες έθεσαν σε λειτουργία πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Ελληνίδας στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο 17χρονος πρώην σύντροφος ο δράστης - Τι έλεγε σε livestream πριν συλληφθεί

Διεθνή / Δολοφονία Ελληνίδας στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο 17χρονος πρώην σύντροφος ο δράστης - Τι έλεγε σε livestream πριν συλληφθεί

Συγγενείς επιμένουν ότι ο 17χρονος Βίνσεντ Μπατιλόρο σχεδίαζε επί μήνες την πράξη του - Καθόταν έξω από το σπίτι της επί μήνες - Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιαγιάς της 17χρονης - Τι στάση κρατά ο θείος του δράστη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ

Διεθνή / Πεντάγωνο: Συμφωνητικά σιωπής και ανιχνευτές ψεύδους για να σταματήσουν οι διαρροές

Το Πεντάγωνο προτείνει NDA και τυχαίες εξετάσεις σε ανιχνευτές ψεύδους για χιλιάδες στελέχη και υπαλλήλους, σε μια κίνηση που στοχεύει στην πίστη του προσωπικού και τον περιορισμό διαρροών στα ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Mākereti Papakura: Η πρώτη Μαορί γυναίκα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τιμήθηκε μεταθανάτια

Διεθνή / Mākereti Papakura: Η πρώτη Μαορί γυναίκα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τιμήθηκε μεταθανάτια

Η Mākereti Papakura, η πρώτη γυναίκα Māori που σπούδασε στο Oxford, τιμήθηκε μεταθανάτια για τη διατριβή της στην ανθρωπολογία - Η οικογένειά της γιόρτασε την αναγνώριση και την επιστροφή του ιστορικού pou στην Αγγλία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ τάζει κονδύλια σε εννιά κορυφαία πανεπιστήμια αν υιοθετήσουν την ατζέντα του

Διεθνή / Ο Τραμπ τάζει κονδύλια σε εννιά κορυφαία πανεπιστήμια αν υιοθετήσουν την ατζέντα του

Σε αντάλλαγμα, ο Λευκός Οίκος υπόσχεται προνομιακή πρόσβαση σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, αλλά και συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΥΣΗ

Διεθνή / Νέα μηνύματα Πούτιν στη Δύση: «Παίζετε επικίνδυνα αλλά ηρεμήστε» - Κατηγόρησε την Ευρώπη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Υποσχέθηκε άμεση αντίδραση εάν η Ευρώπη προκαλέσει τη Ρωσία αλλά απέρριψε την ιδέα ότι η Ρωσία θα επιτεθεί μια μέρα σε ένα μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια