Απεργία την Πρωτομαγιά

Σάλος με την παρακολούθηση Λαφαζάνη από την Ασφάλεια- Τον παρακολουθούσαν αστυνομικοί που υποδύονταν τους φωτορεπόρτερ

Σάλος με την παρακολούθηση Λαφαζάνη από την Ασφάλεια- Τον παρακολουθούσαν αστυνομικοί που υποδύονταν τους φωτορεπόρτερ Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Ευρύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα της παρακολούθησης του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την Ασφάλεια και συγκεκριμένα από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στα επίσημα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία με την οποία διώκονται ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακόμη τέσσερα πρόσωπα, η Ελληνική Αστυνομία είχε συγκροτήσει ειδικό συνεργείο από άντρες της Ασφάλειας που υποδύονταν τους εικονολήπτες βιντεοσκοπώντας τις συγκεντρώσεις της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία και κατέγραφαν έναν προς έναν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Για το θέμα αντέδρασε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας η οποία μιλάει για «κίνηση σε βάρος της ελευθεροτυπίας η οποία  «συνεπαγόμενα θέτει σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα αλλά και την ίδια μας την ζωή όταν θα κληθούμε να κάνουμε και πάλι τη δουλειά μας».

Στη Βουλή φέρνει το θέμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη,  με ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη.

Στην ερώτηση της η κ. Χριστοφιλοπούλου υπογραμμίζει πως οι πρακτικές αυτές, εφόσον επαληθευθούν θυμίζουν τις αλήστου μνήμης εποχές σκληρής κρατικής καταστολής».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου ρωτά μεταξύ άλλων εάν πρακτική της κρατικής ασφάλειας είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ενώ ζητά και να διαβιβαστούν στην Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος 

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταδικάζει την πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας που είδε το φως της δημοσιότητας. Πληροφορούμαστε ότι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος υποδυόμενοι τους εικονολήπτες και τους τεχνικούς ΜΜΕ κατέγραφαν διαδηλωτές σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Η αντιποίηση δημοσιογραφικής επαγγελματικής ιδιότητας και της επαγγελματικής ιδιότητας φωτορεπόρτερ, προς εξαπάτηση πολιτών και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας σε βάρος τους, οδηγεί τους εξαπατηθέντες πολίτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ηγετικά στελέχη νόμιμων κομμάτων και κινήσεων, σε συμπεράσματα για ανύπαρκτη διασύνδεσή μας με τις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για κίνηση σε βάρος της ελευθεροτυπίας και συνεπαγόμενα θέτει σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα αλλά και την ίδια μας την ζωή όταν θα κληθούμε να κάνουμε και πάλι τη δουλειά μας. Γιατί εμείς όταν κάνουμε τη δουλειά μας και καλύπτουμε δημόσιες συγκεντρώσεις, σε αντίθεση προφανώς με τις αρχές της χώρας, δηλώνουμε αμέσως το όνομα και την ιδιότητά μας.

Προκαλεί θλίψη και οργή εν έτει 2018 σε δημοκρατική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τελούνται τέτοιες αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες πρακτικές από τους θεσμούς που τάχα προστατεύουν το πολίτευμα αλλά και την ζωή πολιτών. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πράξει τα δέοντα.

Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου:

ΕΡΩΤΗΣΗ & Α.Κ.Ε.

Προς: Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγα Γεροβασίλη

ΘΕΜΑ: «Επικίνδυνη εκτροπή σε ανακριτικές μεθόδους που πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς»

Κα Υπουργέ,

Η προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων πολιτών, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, έφερε στο φως της δημοσιότητας άκρως ανησυχητικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, στο οποίο ανατέθηκαν οι έρευνες.

Συγκεκριμένα στη δημοσίευση της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καταγγέλλεται ότι, μεταξύ άλλων «ειδικών ανακριτικών πράξεων», έγινε καταγραφή και βιντεοσκόπηση πολιτών από αστυνομικούς που υποδύονταν τους εικονολήπτες, παρακολούθηση «υπόπτων» ακόμη και την ώρα που χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και «έλεγχος» της συμπεριφοράς και των αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρουσιάζονται επίσης έγγραφα και εικόνες που συνδέονται με τις καταγγελίες αυτές.

Οι πρακτικές αυτές, εφόσον επαληθευθούν θυμίζουν τις αλήστου μνήμης εποχές σκληρής κρατικής καταστολής.

Για να προφυλαχθεί όμως η δημοκρατία τα αντανακλαστικά όλων πρέπει να είναι ταχύτατα και οξυμένα.

Τα έκτροπα αυτά συμβαίνουν με κυβέρνηση που επικαλείται συχνά έναν πολιτικό χώρο, που ιστορικά υπήρξε θύμα αθέμιτων, καθεστωτικών πρακτικών.

Εκτός κι αν θεωρούνται πλέον οι πρώην σύντροφοί σας και ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησής σας εχθροί του Κράτους και του Πολιτεύματος.

Η μετάλλαξη σας αυτή ίσως βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν όλοι την πραγματική σημερινή πολιτική σας ταυτότητα,

Πολιτική
4

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Επί ΠΦΑ η αστυνομία παρακολουθεί αντιφρονουντες/πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης και δεν τρέχει καστανο. Άμα όμως έχεις τον αυταρχισμο στο αίμα σου και θαυμαζεις δικτατορες, αυτούς μιμεισαι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά καλλιέργησε την "επαναστατικότητα" με την δυναμική υποστήριξη κινήσεων όπως "δεν πληρώνω - δεν πληρώνω", τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στις πλατείες κλπ.Και παρέχοντας σε κάθε πικραμένο πολιτική "στήριξη" και υποσχέσεις - τις οποίες δεν τήρησε -, προκειμένου να αλιεύσει ψήφους.Τότε, καθόλου δεν ακούστηκε η ΕΛΑΣ να παρακολουθεί τους οργανωτές αυτών των κινήσεων.Τώρα που οι Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου συνεχίζουν αυτή την πολιτική τακτική, μαθαίνουμε ότι ο Λαφαζάνης τουλάχιστον, παρακολουθείτο από μεταμφιεσμένους αστυνομικούς.Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και ας τα κρατήσει για την ώρα των εκλογών.Γιατί οι μέθοδοι αυτές χαρακτηρίζουν την δημοκρατικότητα του πολιτεύματος ή την καταστρατήγησή της και αφορούν και στις επόμενες γενιές.Και κάτι σχετικά περί αυτού μας έδωσε να καταλάβουμε και η κ Μπαζιάνα και πρέπει να προβληματιζόμαστε για το μέλλον....
Να πω το τετριμμένο; Φανταστείτε αυτό να είχε γίνει (ή να γίνει) επι ΝΔ. Η αντίδραση θα ήταν κάπου ανάμεσα απο το α) καταιγισμός εξαγριωμένων δηλώσεων απο Κουμουνδούρου και τρολλ-φάρμ και β) διαδήλωση απο γνωστούς-άγνωστους με σπάσιμο τζαμιών και μολώτοφ. Τώρα; νεκρική σιγή....