Κατσίκης: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία με την πΓΔΜ στη Βουλή

Κατσίκης: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία με την πΓΔΜ στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν ο ΣΥΡΙΖΑ προλάβει να φέρει προς κύρωση στη Βουλή το σχέδιο συμφωνίας με την πΓΔΜ, διεμήνυσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό XFM 94 ο κ. Κατσίκης αποκάλυψε ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του κόμματος να πέσει η κυβέρνηση σε αυτήν την περίπτωση, αν και ο χρονικός ορίζοντας είναι άγνωστος καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Ωστόσο παραδέχθηκε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πιθανό να παρουσιάσει άλλο κυβερνητικό σχήμα στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. 

Παράλληλα εξέφρασε την ενόχληση των ΑΝΕΛ για τη δημοσκόπηση της εφημερίδας Documento που εμφάνιζε τα ποσοστά του κόμματός του στο επίπεδο του 0,6%.

Κατά τον ίδιο, το «οξύμωρο» του επίμαχου δημοσκοπικού αποτελέσματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τη διαφορά με τη ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει μόνος του; Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει την εμπιστοσύνη του και να μετράει αρνητικά για τους ΑΝΕΛ; Μας πολεμούν, μας πολέμησαν και θα μας πολεμήσουν με τις δημοσκοπήσεις. Αυτά τα παιχνίδια κάνουν ζημιά, αλλά δεν μας πτοούν».

Για τα όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, o βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Προφανώς εννοούσε ότι δεν πρόκειται να φτάσει στη Βουλή γιατί οι διαδικασίες που πρέπει να κάνουν οι Σκοπιανοί δεν θα έρθουν πριν τις επικείμενες εκλογές. Το δεύτερο που εννοούσε είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να μπει στη Βουλή και να κυρωθεί γιατί εμείς θα ρίξουμε την κυβέρνηση και θα το αποτρέψουμε».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έντιμη και παραγωγική».

«Η διφωνία άλλωστε, είναι στοιχείο δημοκρατίας. Αν κυρωθεί η συμφωνία, η συνεργασία μας θα έχει διαρραγεί γιατί θα ρίξουμε την κυβέρνηση. Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί πως αν θέλει να συγκυβερνά με εμάς θα πρέπει να κάνει το σχέδιο μακριά».

«Το ονοματολογικό των Σκοπίων από το καταστατικό μας και τα συνέδριά μας, ουδέποτε περιείχε τον όρο Μακεδονία και τη συναίνεσή μας να συμπεριλαμβάνεται σε σύνθετο όνομα. Διαφωνούμε κάθετα στην πολιτική του κ. Τσίπρα. Θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε και θα κάνουμε πράξη τη δήλωσή μας αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση», πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

«Θα αποδείξουμε, σε όλους εκείνους που παρασύρθηκαν από το πολιτικό τέχνασμα της ΝΔ με την πρόταση μομφής (...) ότι είμαστε η μόνη δύναμη για να μην κυρωθεί η συμφωνία».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει μόνος του; Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει την εμπιστοσύνη του και να μετράει αρνητικά για τους ΑΝΕΛ;" Οχι μόνο είναι δυνατόν, αλλά πρόκειται για κάτι το απόλυτα αυτονόητο. Από τα λιγοστά θετικά επιτεύγματα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα ανήκαν στον τομέα των δικαιωμάτων (και καταψηφίστηκαν από τους ΑΝΕΛ), ενώ μια άλλη σημαντική (αλλά σχετική) επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το κλείσιμο της κακοφορμισμένης πληγής του Μακεδονικού με τις λιγότερες δυνατές ζημιές (εδώ οι ΑΝΕΛ λυσσάνε). Αρα, είτε ο Σύριζα νικήσει στις εκλογές (το λιγότερο πιθανό), είτε απλώς διασωθεί χάνοντας αξιοπρεπώς (το πιθανότερο), οι ΑΝΕΛ απλώς θα εξαερωθούν... Και δεν θα τους κλάψει κανένας...Ούτε και θα στεναχωρηθεί κανείς βλέποντας τον καημένο τον Καμένο να παίζει φορώντας τη στολή του με μικρά πλαστικά αεροπλανάκια αντί για τα πραγματικά...