Γνώριζαν για νεκρό από τις 21:30 - Τι αποκαλύπτει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ για τις φονικές πυρκαγιές

Γνώριζαν για νεκρό από τις 21:30 - Τι αποκαλύπτει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ για τις φονικές πυρκαγιές Facebook Twitter
24

Αρκετή ώρα πριν την ζωντανή μετάδοση τη ενημέρωσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο Επιχειρήσεων, υπήρξε καταγραφή για τον πρώτο νεκρό από τις φονικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, την ύπαρξη νεκρού από την φονική πυρκαγιά από τις 21:30 το βράδυ της 23ης Ιουλίου καταδεικνύει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει πως η πρώτη ειδοποίηση από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στο Νέο Βούτζα καταγράφεται στις 21:33, σχεδόν δυόμιση ώρες προτού ο πρωθυπουργός αρχίσει να ενημερώνεται από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς. Στην σύσκεψη η οποία μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση δεν γίνεται καμία αναφορά σε θύματα.

Ωστόσο στις 10:15 υπάρχει ενημέρωση για δεύτερο νεκρό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Και η ενημέρωση για νεκρούς συνεχίζεται καθώς ο αριθμός αυξάνεται και στις 11:15 γίνεται λόγος για άλλους δυο νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στις 23:15, το ΕΚΕΠΥ έχει επισήμως ενημερωθεί για τέσσερις νεκρούς ενώ αναφέρεται πως πλήρη γνώσηγ είχαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΕΚΕΠΥ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως πριν τα μεσάνυχτα, στις 11:49 συγκεκριμένα, ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών.

Ελλάδα
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου – Το σκεπτικό της έφεσης

Ελλάδα / Εισαγγελική παρέμβαση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου – Το σκεπτικό της έφεσης

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση για το βούλευμα αποφυλάκισης του αρχηγού της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκου Μιχαλολιάκου
NEWSROOM