Ο Έλον Μασκ ζήτησε συγγνώμη που αποκάλεσε «παιδόφιλο» έναν διασώστη των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Ο Έλον Μασκ ζήτησε συγγνώμη που αποκάλεσε «παιδόφιλο» έναν διασώστη των παιδιών στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
1

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι αποκάλεσε «παιδόφιλο» έναν Βρετανό δύτη, που συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη.

Τα μηνύματα του Μασκ στο Twitter είχαν πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους μετόχους και τους αναλυτές της Σίλικον Βάλεϊ, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του ανώριμη και εμπόδιο στην επιτυχία της εταιρίας.

Ο επικεφαλής της Tesla είχε επιτεθεί στον δύτη Bέρνον Άνσγουορθ αποκαλώντας τον «παιδόφιλο» που υπόπτως ζει στην Ταϊλάνδη.

Σε νέα μηνύματά του στο Twitter, ο Έλον Μασκ τονίζει πως «μίλησε με οργή» αφότου ο Άνσγουορθ είχε χαρακτηρίσει «διαφημιστικό κόλπο» το μίνι υποβρύχιο που είχε στείλει στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει στη διάσωση των παιδιών.


«Τα λόγια μου ειπώθηκαν με οργή, αφότου ο κ. Άνσγουορθ είπε αρκετές αναλήθειες και είχε προτείνει να προβώ σε σεξουαλική πράξη με το μίνι υποβρύχιο, το οποίο είχε κατασκευαστεί ως πράξη καλοσύνης και σύμφωνα με τις οδηγίες του επικεφαλής της ομάδας διάσωσης.

»»Παρόλα αυτά, οι πράξεις του εναντίον μου δεν δικαιολογούν τις δικές μου εναντίον του και γι' αυτό ζητώ συγγνώμη από τον κ. Άνσγουορθ και από τις εταιρίες που εκπροσωπώ ως επικεφαλής. Το φταίξιμο είναι δικό μου και μόνο δικό μου», έγραψε στο Twitter ο Μασκ.

 

Ο Mασκ είχε πετάξει στην Ταϊλάνδη και προσέφερε βοήθεια στην αποστολή διάσωσης των 12 αγοριών και του προπονητή τους από την πλημμυρισμένη σπηλιά παρέχοντας ένα υποβρύχιο, αλλά οι επικεφαλής της επιχείρησης απέρριψαν τη βοήθειά του.

Ο Άνσγουορθ, ο οποίος βοήθησε στην επιτυχημένη διάσωση, δήλωσε αργότερα ότι η προσπάθεια του Μασκ έγινε μάλλον για αυτοπροβολή και αμφισβήτησε ότι το υποβρύχιο θα μπορούσε να δουλέψει. Στη συνέχεια δέχτηκε τα «πυρά» του Μασκ.

Ο 63χρονος δύτης τόνισε στον Guardian πως αισθάνεται έκπληκτος και θυμωμένος για την επίθεση. Ο Μασκ έσβησε αργότερα τα επίμαχα σχόλια, αλλά ο δύτης είπε πως σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM