Επίθεση βουλευτών της ΝΔ στην κυβέρνηση για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στα νησιά

Επίθεση βουλευτών της ΝΔ στην κυβέρνηση για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στα νησιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Nα ενημερωθεί η Βουλή σχετικά με τα ισοδύναμα των 28 εκατομμυρίων ευρώ, για την εξάμηνη παράταση χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά ζητούν 36 βουλευτές της ΝΔ.

Την περασμένη Πέμπτη, η Γερμανία έβαλε μπλόκο στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Το Βερολίνο ζητά περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ, ως ισοδύναμα μέτρα για την μονομερή απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και Οικονομικών, Ευκλείση Τσακαλώτο, οι βουλευτές (με πρώτους υπογράφοντες τους Βασίλη Κικίλια, Γιώργο Κουμουτσάκο και Άδωνι Γεωργιάδη), υπενθυμίζουν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει καταθέσει πρόταση για περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε περικοπή 5 εκατομμυρίων ευρώ από τις δαπάνες για ΝΑΤΟ, 4 εκατομμυρίων ευρώ από τη συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, 5 εκατομμυρίων ευρώ από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση, 2 εκατ. ευρώ από την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, 2 εκατ. ευρώ από πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και 10 εκατ. ευρώ από υποχρεώσεις σε άλλα προγράμματα εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τους βουλευτές της ΝΔ, αυτό συνιστά εμπαιγμό της συγκυβέρνησης σε βάρος των ενόπλων Δυνάμεων.

«Μετά από όσα έχουν ήδη πράξει με το μισθολόγιο και τα επιδόματα, αλλά και τη μη υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά, ο κ. Τσίπρας, σε συνεργασία με τους κ.κ. Καμμένο και Τσακαλώτο, δεν διστάζουν να περικόψουν κατά 28 εκατομμύρια ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη και την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών, αλλά και τη συντήρηση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Θέτουν έτσι σε κίνδυνο την υγεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την άμυνα της χώρας μέσω της διαθεσιμότητας των μέσων» επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Οι δύο υπουργοί καλούνται από τη ΝΔ να ενημερώσουν τη Βουλή εάν ισχύει το έγγραφο-πρόταση που κατατέθηκε στο πρόσφατο Eurogroup, με περικοπές δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, ως ισοδύναμο στην εξάμηνη παράταση χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά και εάν εξετάστηκε η κάλυψη του ισοδύναμου από το υπερπλεόνασμα του έτους 2018 που επικαλείται η κυβέρνηση ότι θα πετύχει, αντί της περικοπής των δαπανών του ΥΠΕΘΑ.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Το ΦΠΑ το πληρώνει ο πελάτης και το καλοκαίρι ο πελάτης στα νησιά είναι ξένοι τουρίστες κυρίως.Αλλά εμείς τα λαμπρά μυαλά λέμε:" Όχι ας κάνουμε σκόντο και ας κόψουμε από τη φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλισμένων και από την συντήρηση των αεροσκαφών που αν πέσουν έχουν δισεκατομμύρια".Μιλάμε για πολύ μεγάλους οικονομολόγους.