Ελέφαντας έπεσε σε θεατές - Οργή για το βίντεο από τσίρκο στη Γερμανία

Ελέφαντας έπεσε σε θεατές - Οργή για το βίντεο από τσίρκο στη Γερμανία Facebook Twitter
1

Ένα βίντεο από παράσταση στο μεγαλύτερο σε λειτουργία τσίρκο της Γερμανίας, έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις καθώς δείχνει έναν ελέφαντα να πέφτει πάνω σε θεατές.

Τρία ζώα βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στη σκηνή του τσίρκου και υποχρεώνονται να εκτελέσουν ακροβατικά. Ξαφνικά οι δύο ελέφαντες στρέφονται εναντίον του τρίτου και αρχίζουν να τον σπρώχνουν.

Το ζώο δεν μπορεί να αντισταθεί και πέφτει πάνω σε θεατές. Στο τσίρκο επικρατεί πανικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Peta που ανέδειξε το θέμα, ο ελέφαντας τραυματίστηκε στο πόδι. Κανείς ωστόσο από τους θεατές δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Η οργάνωση Peta δημοσιοποιεί το βίντεο με αίτημα την απαγόρευση της αιχμαλωσίας των ζώων και τη χρήση τους σε θεάματα όπως τσίρκο.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά των άλλων ζώων, σημειώνει πως οι ελέφαντες βρίσκονται σε μεγάλο στρες όταν καλούνται να εκτελέσουν ακροβατικά μπροστά σε κόσμο και φώτα και πως το να βάζει τρία τέτοια ζώα μαζί μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Η PETA Γερμανίας έχει στραφεί συχνά κατά του Circus Krone και κάνει λόγο για κακομεταχείριση των ζώων από τους εκπαιδευτές.

Το βίντεο μεταδόθηκε από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να ζητηθεί εκ νέου από τους νομοθέτες να απαγορεύσουν σε τσίρκο να έχουν άγρια ζώα.

Η Γερμανία είναι μία από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που δεν έχει ακόμη επιβάλει μια τέτοια απαγόρευση.

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς αντιμετωπίζουν 5 ευρωπαϊκές πόλεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Αυτοκίνητο / Πώς αντιμετωπίζουν 5 ευρωπαϊκές πόλεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Η μείωση της κυκλοφορίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους στα κέντρα των πόλεων αποτελούν πλέον προτεραιότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως επιβεβαιώνεται στις περιπτώσεις του Βερολίνου, της Κοπεγχάγης, του Παρισιού, της Βαρκελώνης και του Λονδίνου.
ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ
Explainer: Είναι όντως εγκληματίας πολέμου ο 21χρονος Ρώσος που καταδικάστηκε με ισόβια χθες;

Διεθνή / Explainer: Είναι όντως εγκληματίας πολέμου ο 21χρονος Ρώσος που καταδικάστηκε σε ισόβια χθες;

Με αφορμή την ποινή ισοβίων σε 21χρονο Ρώσο στρατιώτη που δολοφόνησε άμαχο, ας δούμε λίγο τι θεωρείται έγκλημα πολέμου και ποια η διαδικασία δίωξης ενός τέτοιου εγκλήματος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ