Χωρίς τέλος η περιπέτεια των παιδιών στην Ταϊλάνδη - Μπορεί να μείνουν στη σπηλιά για μήνες

Χωρίς τέλος η περιπέτεια των παιδιών στην Ταϊλάνδη - Μπορεί να μείνουν στη σπηλιά για μήνες Facebook Twitter
EPA
1

Τα 12 αγόρια με τον προπονητή τους που παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη και εντοπίστηκαν χθες από τις ομάδες διάσωσης, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για μήνες μέχρι να καταφέρουν οι αρχές να τα απεγκλωβίσουν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο στρατός της Ταϊλάνδης «τα αγόρια που είναι παγιδευμένα στη σπηλιά θα πρέπει είτε να μάθουν κατάδυση είτε να περιμένουν για μήνες έως ότου τα νερά από τις πλημμύρες υποχωρήσουν».

Τα παιδιά θα εφοδιαστούν με τρόφιμα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το στρατό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπάρχουν φόβοι ότι οι συνθήκες άμεσης μετακίνησής τους είναι πολύ επικίνδυνες και έτσι στέλνουν προμήθειες φαγητού που θα μπορέσουν να διαρκέσουν μέχρι και τέσσερις μήνες, μέχρι να τελειώσει η περίοδος των μουσώνων και τα νερά υποχωρήσουν έτσι ώστε να υπάρχουν ασφαλέστερες συνθήκες διάσωσής τους.

Χωρίς τέλος η περιπέτεια των παιδιών στην Ταϊλάνδη - Μπορεί να μείνουν στη σπηλιά για μήνες Facebook Twitter
EPA

Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες να εγκατασταθεί τηλεφωνική γραμμή προκειμένου οι γονείς των παιδιών να καταφέρουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Τσιανγκ Ράι.

Δύτες θα παραμείνουν με τα παιδιά ενώ περιμένουν για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ παράλληλα θα τους εκπαιδεύσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό κατάδυσης.

Χθες δύο δύτες των ειδικών δυνάμεων της Ταϊλάνδης εντόπισαν την ομάδα των παιδιών και τον προπονητή τους να έχουν βρει καταφύγιο από τα νερά, σε ένα υπερυψωμένο σημείο μέσα στο σπήλαιο. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, έχουν ήδη σταλεί γιατροί μέσα στο σπήλαιο για να εξετάσουν τα παιδιά.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ευτυχώς που τα παιδάκια είναι σώα.Για τους γονείς τους και τους υπόλοιπους ενηλίκους είναι ένα μαρτύριο, τους καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά όταν επιχειρώ να έρθω στην θέση των παιδιών, το βλέπω σαν μια μοναδική περιπέτεια, τώρα που είναι πλέον στα χέρια έμπειρων ανθρώπων. Θα αποκομίσουν πολύτιμη πείρα και δεξιότητες αυτούς τους 3-4 μήνες που θα μείνουν και θα εκπαιδευτούν μέσα στην σπηλιά. Είναι ιστορία για ταινία.