Παρουσιάστρια ειδήσεων ξεσπά σε κλάματα, ασκώντας την ωραιότερη κριτική στον Τραμπ

2

Υπάρχει η μάλλον εσφαλμένη αντίληψη ότι το αίσχος που λαμβάνει χώρα εδώ και καιρό στα αμερικανικά σύνορα -με τον χωρισμό παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους- επικροτείται από τους πολίτες και από τους δημοσιογράφους των ΗΠΑ. 

Και, ναι, φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει τη δική του μάχη (!) για την ασφάλεια της χώρας, αλλά το γενικό αίσθημα είναι αυτό της απόγνωσης, της ντροπής και της αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους και τα ανήλικα παιδιά που υφίστανται αυτό το μαρτύριο. 

Η αντίδραση της παρουσιάστριας ειδήσεων και πολιτικών εκπομπών του MSNBC, Rachel Maddow είναι ενδεικτική της στάσης της πλειονότητας των Αμερικανών δημοσιογράφων, τουλάχιστον όσων δεν εργάζονται σε Μέσα απολύτως φιλικά και ελεγχόμενα από τον Λευκό Οίκο. 

Με το που φτάνει στα χέρια της η είδηση για τη μεταφορά ανήλικων παιδιών και μωρών σε τρία καταφύγια ανηλίκων στο Τέξας κάνει τρεις απόπειρες να τη διαβάσει χωρίς να κλάψει και τελικά κλείνει άρον - άρον την εκπομπή, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον συνάδελφο που ακολουθούσε.

Στα social media, αλλά και σε Μέσα όπως ο Guardian σχολιάζουν ότι αυτή ίσως ήταν η ωραιότερη και πιο επιδραστική κριτική που ασκήθηκε τους τελευταίους μήνες στην πολιτική Τραμπ: μια Αμερική που κλαίει μπροστά στις αποφάσεις του.. 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σωστά. Έπρεπε να αφήσει τον Ασαντ, την Αλ Κάιντα και τον Καντάφι να τους σκοτώσουν όλους, σωστά;Btw, ο Τραμπ κατάρησε όλες τις δικλείδες ασφαλείας που είχαν θεσπιστεί επι Ομπάμα στις επιλογές τον στόχων.