Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη που παρεμβαίνει στην Κύπρο

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη που παρεμβαίνει στην Κύπρο Facebook Twitter
EPA
1

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον της Τουρκίας, την οποία κατηγόρησε ότι με τη στάση τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις, χρησιμοποίησε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Τα επικριτικά σχόλια του γερουσιαστή, έγιναν κατά την διάρκεια της ερώτησης του προς τον Τζόναθαν Κόεν, υποψήφιο για την θέση του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Ο Κόεν κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που συνεδρίασε ειδικά για την έγκριση του διορισμού του.

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ υπενθύμισε ότι η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είχε δημιουργήσει επανειλημμένα προβλήματα στο παρελθόν για την παραμονή της ειρηνευτικής αποστολής στο νησί, καθώς προσπαθούσε να συνδέσει την παρουσία της με την γενική πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

«Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη και θέλει να φύγουν οι ειρηνευτές. Στο τέλος, εάν οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι έμεναν μόνοι τους, ίσως θα είχαμε λύση. Αλλά η Τουρκία, με την πιο στρατιωτικοποιημένη κατά κεφαλή περιοχή σ' όλο τον κόσμο, στην βόρεια Κύπρο, με τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ, επιδιώκει να παρεμβαίνει στα διεθνή δικαιώματα της Κύπρου και άλλων χωρών. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας μακριά από αυτήν την πραγματικότητα», τόνισε ο γερουσιαστής Μενέντεζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Που ηταν τοσες δεκαετιες ο κυριος Μενεντεζ ;;;Γιατι τωρα που τα χαλασε το Ισραηλ με την Τουρκια και αποφασισε να μας δωσει αδεια να γινουμε "φιλοι" του, ΞΑΦΝΙΚΑ αρχιζουν αμερικανοι πολιτικοι να μιλανε εναντιον της Τουρκιας ;;;;Ειναι αυτο ειλικρινες ;;;Συμφερει την Ελλαδα οξυνση της ελληνοτουρκικης διπολικοτητας ;;;; Εδω να υπενθυμισουμε οτι ουτε η Αμερικη , ουτε το Ισραηλ ειναι γειτονες της Τουρκιας. Εμεις ειμαστε. Και εμεις θα πληρωνουμε τη νυφη και για δεκαετιες σε περιπτωση που οξυνθει η σχεση μας με την Τουρκια. Τι προτεινω ; Προτεινω την "κορεατικη οδο" : Εδω και τωρα ειρηνη, κοινη εκμεταλλευση της ενεργειας στο Αιγαιο και η Αμερικη και το Ισραηλ να πανε απο κει που ηρθανε !!!ΟΧΙ στις προβοκατσιες τυπου "ανωνυμοι χακερς". ΟΧΙ στους τζαμπα "ηρω'ι'σμους" τυπου Καμμενου. ΟΧΙ στην λυκοφιλια με το Ισραηλ που για δεκαετιες εσφαζε την Ελλαδα μεσω των οπαδων του στην Αμερικη. ΝΑΙ στο διαλογο με τους τουρκους. ΝΑΙ στην ειρηνη.