Εφαρμογή αντισύλληψης αντιμέτωπη με δεκάδες αγωγές λόγων ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών

Εφαρμογή αντισύλληψης αντιμέτωπη με δεκάδες αγωγές λόγων ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών Facebook Twitter
1

Αντιμέτωπη με δικαστικές αγωγές βρίσκεται η εφαρμογή Natural Cycles, λόγω 37 ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών που αναφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Σουηδίας.

H Natural Cycles, μια εφαρμογή αντισύλληψης η οποία έχει πιστοποιηθεί στην ΕΕ ως μορφή ελέγχου των γεννήσεων, βρίσκεται αντιμέτωπη με δικαστικές αγωγές μετά από καταγγελίες ότι προκάλεσε 37 ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αναφέρει δημοσίευση στο σουηδικό SVT. Το νοσοκομείο Södersjukhuset στη Στοκχόλμη κατήγγειλε την εφαρμογή στην σουηδική ρυθμιστική αρχή MPA, αφού 37 γυναίκες επισκέφθηκαν το νοσοκομείο για άμβλωση μετά ενώ χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή Natural Cycles.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο και μετρά παράγοντες όπως η θερμοκρασία για να καθορίσει την περίοδο κατά την οποία μια γυναίκα μπορεί να είναι γόνιμη. Είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στα ορμονικά αντισυλληπτικά όπως το χάπι, επειδή δεν έχει παρενέργειες. H εφαρμογή κατέστη ιδιαίτερα δημοφιλής πέρυσι και σήμερα μετρά πάνω από 700.000 χρήστες παγκοσμίως.

Σε δήλωσή της η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή δήλωσε , οι φυσικοί κύκλοι ανέφεραν ότι δεν έχει λάβει καμία πληροφορία από το νοσοκομείο Södersjukhuset, αλλά είναι σε επαφή με το MPA για κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα με το κλινικό τμήμα της και δήλωσε: «Κανένα μέτρο αντισύλληψης δεν είναι 100% αποτελεσματικό και η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι ένας ατυχής κίνδυνος με οποιαδήποτε αντισύλληψη. Η εφαρμογή Natural Cycles είναι 93% αποτελεσματική στην τυπική της χρήση, ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας που επίσης επικοινωνούμε και δεν κρύβουμε ως εταιρεία».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι 37 εγκυμοσύνες δεν αποτελούν έκπληξη δεδομένης της δημοτικότητας της εφαρμογής. Καθώς ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται, το ίδιο θα συμβαίνει και με τις απροσδόκητες εγκυμοσύνες.

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για χρήστες ηλικίας 18 ετών και άνω και η Natural Cycles επισημαίνει ότι οι νεότεροι χρήστες πρέπει να εξετάσουν κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης.

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πόσο κρίμα για τις γυναίκες (και τα έμβρυα που κυοφορούν) να μπαίνουν στη διαδικασία της άμβλωσης, εξαιτίας της ανοησίας τους να πιστεύουν ότι, το μέτρημα των ημερών ή της θερμοκρασίας είναι αξιόπιστη μέθοδος αντισύλληψης! Λες και ο μόνος λόγος που ανεβάζουμε θερμοκρασία είναι η ωορρηξία! Λίγη παραπάνω σοβαρότητα και ενημέρωση δε βλάπτει.