Μοσκοβισί: Το βιβλίο του Βαρουφάκη θα έπρεπε να λέγεται «Παραμύθια για παιδάκια»

Μοσκοβισί: Το βιβλίο του Βαρουφάκη θα έπρεπε να λέγεται «Παραμύθια για παιδάκια» Facebook Twitter
Nick Paleologos/SOOC
1

Ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γραφτούν πολλά βιβλία για την πενταετή θητεία του Γερούν Ντάισελμπλουμ, πολύ διαφορετικά από αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γάλλος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι χωρίς αμφιβολία θα γραφτούν πολλά βιβλία, πολύ διαφορετικά από αυτό του Γ. Βαρουφάκη, το οποίο σημείωσε δεν θα έπρεπε να λέγεται «ενήλικες στο δωμάτιο», αλλά «παραμύθια για παιδάκια».

«Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να πει την αληθινή ιστορία, χωρίς παράνοιες, ψέματα και αυτοσχεδιασμούς. Αλλά καλύτερα να σταματήσω εδώ», είπε ο Π. Μοσκοβισί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν στο μέλλον βιβλία που θα αποκαταστήσουν την αλήθεια για το ότι οι αληθινοί παίκτες του Eurogroup κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να επιτευχθούν συμβιβασμοί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, απάντησε: «Αντιμετωπίσαμε σειρά πολλών δύσκολων στιγμών. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την κρίση στην Κύπρο και έπρεπε να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις». Μάλιστα πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι δεν αποκλείεται να γράψει βιβλίο. 

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι είχε κάνει επικοινωνιακά λάθη στην περίπτωση της Κύπρου, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις ήταν σωστές και αυτό αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση της Κύπρου. «Η δεύτερη δύσκολη στιγμή ήταν η πολύ δύσκολη κατάσταση με την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015», συνέχισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος τόνισε ότι χάρη στην προσπάθεια όλων των πλευρών «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την ίδια στιγμή να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε σε μια σταθερή βάση».

Καταλήγοντας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε την τραπεζική ενοποίηση, ως το πιο σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης είναι μεταξύ των πρώτων προτεραιοτήτων στην ατζέντα του Eurogroup.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Επιτέλους,ο Μοσκοβισί - από τους έξω - βάζει τα πράγματα στην θέση τους.Μήπως και γλυτώσουμε από άλλον ένα αυτόκλητο "σωτήρα του λαού", που είναι καλός για να φιλοξενείται σε life-style περιοδικά, αλλά επικίνδυνος όταν ασχολείται με την πολιτική.