Η βελγική δικαιοσύνη θα αποφασίσει στις 14 Δεκεμβρίου για την έκδοση Πουτζντεμόν

Η βελγική δικαιοσύνη θα αποφασίσει στις 14 Δεκεμβρίου για την έκδοση Πουτζντεμόν Facebook Twitter
1

Η βελγική δικαιοσύνη θα ανακοινώσει στις 14 Δεκεμβρίου την απόφασή της σχετικά με την έκδοση του καθαιρεθέντος προέδρου τους Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και τεσσάρων άλλων υποστηρικτών της καταλανικής ανεξαρτησίας, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τους δικηγόρους τους.


Η ανακοίνωση έγινε από τον δικαστή που εξετάζει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε σε βάρος των πέντε πρώην μελών της περιφερειακής καταλανικής κυβέρνησης που βρίσκονται στο Βέλγιο.


Ο Πουτζντεμόν και τέσσερις από τους υπουργούς του εγκατέλειψαν την Ισπανία μετά την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας επειδή κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της περιφέρειας έπειτα από ένα δημοψήφισμα για την απόσχιση που είχε κριθεί παράνομο από τις δικαστικές αρχές στη Μαδρίτη.


Οι συνήγοροι των Καταλανών έχουν δηλώσει πως, όποια κι αν είναι η απόφαση στις 14 Δεκεμβρίου, θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες έφεσης ώστε να παραμείνουν οι πελάτες τους στο Βέλγιο τουλάχιστον πέραν της 21ης Δεκεμβρίου, ημερομηνίας που θα διεξαχθούν οι περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM