Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για τα μέσα ενημέρωσης που θεωρούνται «πράκτορες του εξωτερικού»

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για τα μέσα ενημέρωσης που θεωρούνται «πράκτορες του εξωτερικού» Facebook Twitter
2

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τον νόμο που επιτρέπει να καταχωρίζονται μέσα ενημέρωσης ως «πράκτορες του εξωτερικού»

Ο Πούτιν αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στο γεγονός ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT υποχρεώθηκε να καταχωριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό αυτή την ονομασία.


Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) στα μέσα Νοεμβρίου και αυτή την εβδομάδα από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), δημοσιεύθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο όπου δημοσιοποιούνται τα νομικά έγγραφα των ρωσικών αρχών και τίθεται άμεσα σε ισχύ.


Το κείμενο επιτρέπει να καταχωρίζεται οποιοδήποτε διεθνές μέσο ενημέρωσης που λειτουργεί στη Ρωσία υπό την αμφιλεγόμενη ονομασία «πράκτορας του εξωτερικού» έπειτα από απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Ο νόμος αυτός παρουσιάζεται ως απάντηση στην κίνηση των ΗΠΑ να καταχωρίσουν ως «πράκτορα του εξωτερικού» το τηλεοπτικό δίκτυο RT που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος.


Ο νόμος, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW) και Διεθνής Αμνηστία, υποχρεώνει τις οντότητες στις οποίες αφορά να δίνουν πληροφορίες στις αρχές για την οικονομική κατάστασή τους και να διευκρινίζουν στα έγγραφα που εκδίδουν ότι είναι καταχωρισμένες ως «πράκτορες του εξωτερικού».


Το κείμενο αυτό επεκτείνει στα μέσα ενημέρωσης έναν νόμο που χρονολογείται από το 2012 και μέχρι τώρα αφορούσε μόνο τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.


Οι ραδιοσταθμοί Voice of America και Radio Free Europe/Radio Liberty, που χρηματοδοτούνται από το αμερικανικό Κογκρέσο, είναι τα πρώτα μέσα ενημέρωσης που προειδοποιήθηκαν από τη Μόσχα ότι ενδέχεται προσεχώς να πρέπει να καταχωριστούν υπό την παραπάνω αμφιλεγόμενη ονομασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια