Ανακοίνωση της Airbnb για το ζήτημα της φορολόγησης των πελατών της στην Ελλάδα

Ανακοίνωση της Airbnb για το ζήτημα της φορολόγησης των πελατών της στην Ελλάδα Facebook Twitter
5

Tη βούλησή της να συνδράμει τις ελληνικές αρχές στο ζήτημα της φορολόγησης των πελατών της, εκφράζει σε ανακοίνωση της η «Airbnb», μέσω της οποίας χιλιάδες ακίνητα ενοικιάζονται στην Ελλάδα.

Την απάντηση αυτή δίνει η εταιρία στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φέρεται ν' αρνείται να δώσει τα στοιχεία όσων μισθώνουν σπίτια σε τουρίστες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «οι οικοδεσπότες στην Airbnb, θέλουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στην εφορία και θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το απόρρητό τους. Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θέλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η εν λόγω εταιρία σημειώνει ότι θέλει να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία στην Ελλάδα, καθώς όπως τονίζει, «με τη συνεργασία μπορούμε να συμβάλουμε στην τόνωση των οικονομικών και κοινωνικών ευκαιριών για όλους τους ανθρώπους, να δημιουργήσουμε νέα φορολογικά έσοδα και να βοηθήσουμε στην εξάπλωση των τουριστικών παροχών στην κοινωνία».

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το 2016, οι οικοδεσπότες της σε όλη την Ελλάδα, καλωσόρισαν πάνω από 770.000 επισκέπτες στα σπίτια τους.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν ένας έλληνας αγρότης πουλήσει πορτοκάλια στην Ρωσία, τα χρήματα που θα κερδίσει θα πρέπει να φορολογήθουν στην Ρωσία; Και θα τα φέρει στην ελλάδα φορολογημένα, συνεπώς δεν μπορεί να ξαναφορολογηθεί; Ή θα πρέπει να πληρώσει φόρο και στην Ρωσία και στην Ελλάδα;Η περίπτωση της διπλής φορολόγισης καταλαβαίνετε ότι κάνει απαγορευτική οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα εκτός της χώρας. Δηλαδή, θα πρέπει να καταναλώνουμε μόνο ότι παράγεται μέσα στην χώρα μας.
Λάθος σύγκριση, η εισαγωγή πορτοκαλιών θα εκτελωνιστεί στην Ρωσία και θα επιβληθούν όλοι οι φόροι που προβλέπονται. Ακόμα και στα eshop εχει επιβληθεί οριο τζίρου που κανουν σε κάθε χώρα πανω από το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν φόρους στην χώρα που δημιουργεί την κατανάλωση. Σκέψου αύριο να αγοράζουμε όλοι τα πάντα από το amazon. Δεν θα έμενε τίποτα στην χώρα μας. Είναι τεράστιο ζήτημα πάντως
Πέρα απο την φορολόγηση των πελατών της δεν ειναι θέμα και η φορολόγηση των εσόδων που κερδίζει η εν λόγω εταιρία απο την δραστηριότητα της σε αυτή την χώρα; Δεν θα έπρεπει μετα απο ενα ποσό καθε εταιρία να φορολογείται και στην χώρα απο την οποία πηγάζουν τα έσοδα και όχι μόνο στην φορολογική της βάση η οποία παιζει να ειναι και οι γνωστοί προορισμοί;Λέω εγω τώρα.
αυτό θα ήταν και δίκαιη λύση για την αντιμετώπιση των φορολογικών παραδείσων, δεν έχει σημασία που είναι η έδρα σου, φορολογείσαι για τον πλούτο που καρπώνεσαι σε κάθε χώρα