Σε έξαρση η ιλαρά στην Κόρινθο- Στο νοσοκομείο 18 παιδιά

Σε έξαρση η ιλαρά στην Κόρινθο- Στο νοσοκομείο 18 παιδιά Facebook Twitter
1

Τον προβληματισμό του για την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας, έχει εκφράσει το ΚΕΕΛΠΝΟ με ορισμένες περιοχές να παρουσιάζουν έξαρση του φαινομένου, όπως η Κόρινθος και σε μικρότερο βαθμό η Κέρκυρα.

Όπως έχει επισημάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, «ενώ κατά τα προηγούμενα έτη στην Ελλάδα καταγραφόταν πολύ μικρός αριθμός σποραδικών περιστατικών ιλαράς, το τελευταίο 4μηνο έχουν καταγραφεί 100 περιστατικά και ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου στη χώρα μας είναι υπαρκτός».

 

Ενδεικτικά, μόνο στην Κόρινθο, 18 παιδιά νοσηλεύτηκαν με ιλαρά, με το νοσοκομείο Κορίνθου να είναι σε επιφυλακή μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

«Έχουν νοσηλευτεί μέχρι στιγμής 18 παιδιά. Ορισμένα που παρουσίαζαν κάποιες επιπλοκές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών» δήλωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κορίνθου Νίκος Καμπάς.


Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου πάντως βρίσκεται σε επιφυλακή για την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς και δεν χρειάζεται πανικός συνιστούν οι ιατροί. 

Με πληροφορίες από Korinthostv.gr

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΗΓΑΔΙ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΔΥΤΗ

Ελλάδα / Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Τι είναι το «το φαινόμενο της ρουφήχτρας» που συνάντησαν οι δύτες στο «Πηγάδι του Διαβόλου»

Φορώντας ειδικό εξοπλισμό, επτά εκπαιδευμένοι σπηλαιοδύτες βούτηξαν πάνω στο «Πηγάδι του Διαβόλου, για να ανασύρουν τη σορό του 34χρονου δύτη
THE LIFO TEAM