Αρχηγός ΓΕΝ : Έχουμε τα μέσα για να νικήσουμε, αν χρειαστεί

Αρχηγός ΓΕΝ : Έχουμε τα μέσα για να νικήσουμε, αν χρειαστεί Facebook Twitter
6

«Έχουμε τη βούληση, τα μέσα, τη γνώση και την ετοιμότητα, αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που έχουμε εκπαιδευθεί μία ζωή, θα νικήσουμε», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη».

 

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «τα παιδιά του είναι και παιδιά μας, καθώς και ότι και το τελευταίο ευρώ που δίνει από το υστέρημα του για την άμυνα της χώρας δεν πάει χαμένο».

 

Η κύρια αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού είναι η αποτροπή εχθρικής ενέργειας, η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, η αντιμετώπιση απειλών όπως της τρομοκρατίας, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΝ επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για εγρήγορση και ετοιμότητα για να «αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις», όπως είπε. Επίσης, αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού και στο ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας με τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της που αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ο αρχηγός ΓΕΝ, απευθυνόμενος προς τα στελέχη, δήλωσε ότι και μόνο που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό τούς γεμίζει υπερηφάνεια. «Είμαστε συνεχίστες των Σαλαμινομάχων, των ναυμάχων του '12-13 και του '40. Το Πολεμικό Ναυτικό δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία του και αυτό μας φορτώνει με ευθύνη για τη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Η εκπομπή έκανε αφιέρωμα στη θρυλική «Κυρά της Ρω», Δέσποινα Αχλαδιώτη- η οποία καθημερινά ύψωνε την ελληνική σημαία στο ακριτικό νησί-, παρουσιάζοντας σπάνια αποσπάσματα από συνέντευξή της.

 

 

 
Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
...μια επίσκεψη σε ναύσταθμο ή στρατόπεδο, θα σας πείσει πόσο μπάχαλο είναι ο στρατός/ναυτικό. Θα μπορούσε να είναι αλλιώς; Με χαμηλό budget, ανοργανωσιά δημοσίου και χαμηλούς μισθούς; Με το status των στρατιωτικών στο ναδίρ ("παλιοκαραβανάδες", κλπ), οι περισσότεροι ντρέπονται καν να να κυκλοφορήσουν με στολή. Απλά έχουν "διοριστεί" με καμία όρεξη να εμπλακούν σε πολέμους και τέτοια. Εξαιρούνται ορισμένοι/ες που υπηρετούν ή λόγω οικογενειακής παράδοσης ή αποτελούν εξαίρεση.Αν γίνει συρραξη, πάλι η πιο λογική μας ελπίδα είναι η ανάμιξη των ῾μεγάλων῾.
1 νομιζω οτι το λαμογιο ειτε με λιγα ειτε με πολλα παλι λαμογιο θα ηταν2 το ζητημα της στολης εχει να κανει με τον κανονισμο. Δεν επιτρεπεται να κυκλοφορουν εκτος στρατοπεδου παρα μονο με πολιτικα. Εχω ακουσει διαφορες αιτιολογιες. Απλα σαχλαμαρες.
Δεν άντεξα . Πραγματικά θα ξε***ω απ αυτά που ακούω . Όποιος έχει κάνει παραμεθόριο και Αθήνα και έχει δει τι βρώμα κυκλοφορεί σε όλα τα στρώματα του στρατού , από αξιωματικούς μέχρι ΕΠΟΠ , με μερικούς αξιωματικούς και ΕΜΘ να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα καθήκοντα τους , καταλαβαίνει πόσο άδικα ξοδεύονται και σκορπιούνται τα χρήματα του λαού . Δυστυχώς , ο στρατός είναι η χειρότερη μορφή του δημοσίου , εντελώς αδύνατη να ρυθμιστεί και βασίζεται στην εξόντωση των στρατιωτών + μερικών φιλότιμων στελεχών που δουλεύουν για 10 άτομα . Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες για να χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών .Όποιος μπήκε και είδε , ξέρει .