Κρατούμενος στην Ονδούρα προσπάθησε να δραπετεύσει ντυμένος ως γυναίκα

Κρατούμενος στην Ονδούρα προσπάθησε να δραπετεύσει ντυμένος ως γυναίκα Facebook Twitter
3

Φορώντας φούστα, ξανθιά περούκα, γυαλιά και ψεύτικο στήθος, ένας κρατούμενος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Ονδούρα, προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος από τους φρουρούς και να δραπετεύσει.

Ο 55χρονος Francisco Herrera Argueta, ηγέτης συμμορίας που είναι γνωστός και ως Don Chico, φυλακίστηκε το 2015, για δολοφονία και παραπτώματα σχετικά με όπλα. Τώρα, αντιμετωπίζει πρόσθετες ποινές λόγω της απόπειρας απόδρασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, το σχέδιο του Argueta για να βγει από τη φυλακή ήταν ιδιαίτερα λεπτομερές. Όπως αναφέρει το BBC, ο 55χρονος είχε βάλει ακόμα και ρουζ, ενώ είχε βάψει ροζ τα νύχια του.

Ο στόχος του ήταν να καταφέρει να βγει έξω, ενώ συγγενείς και φίλοι επισκέπτονταν άλλους κρατούμενους. Ο Argueta παρίστανε ότι ήταν μία γυναίκα - επισκέπτρια που είχε αφήσει την ταυτότητά της στους φρουρούς, ενώ συναντούσε κάποιους άλλους κρατούμενους το απόγευμα της Κυριακής.

Κρατούμενος στην Ονδούρα προσπάθησε να δραπετεύσει ντυμένος ως γυναίκα Facebook Twitter

Ο 55χρονος έγινε αντιληπτός από τους φύλακες, καθώς προσπαθούσε να πάρει την ταυτότητά της στην έξοδο. Τότε, του ζήτησαν να βγάλει τα γυαλιά του, και τον κατάλαβαν. Το BBC αναφέρει πως οι φρουροί παρατήρησαν το ασυνήθιστο περπάτημά του, ενώ μετά διαπίστωσαν πως η φωνή του ήταν αντρική.

«Το make-up δεν μπορούσε να κρύψει το γεγονός ότι ήταν άνδρας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Bayron Sauceda. Ο Argueta πάντως είχε ήδη περάσει από πολλά άλλα σημεία ασφαλείας, πριν τελικά τον σταματήσουν.

Λόγω της απόπειρας απόδρασης, ο Argueta μπορεί να μεταφερθεί στη φυλακή El Pozo, που θεωρείται ως η πιο επικίνδυνη φυλακή στην Ονδούρα.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια