O Αυστριακός καγκελάριος Κερν έγινε διανομέας πίτσας για να προσεγγίσει τα μεσαία κοινωνικά στρώματα

O Αυστριακός καγκελάριος Κερν έγινε διανομέας πίτσας για να προσεγγίσει τα μεσαία κοινωνικά στρώματα Facebook Twitter
1

"Νέος διανομέας πίτσας. Ήθελα να σας κάνω έκπληξη και το πέτυχα". Με αυτά τα λόγια ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, κρατώντας κουτιά με πίτσες, καλησπερίζει στην είσοδο του διαμερίσματός τους σε πολυκατοικία της Βιέννης, τα έκπληκτα μέλη μιας οικογένειας που του ανοίγουν την πόρτα περιμένοντας τις πίτσες που έχουν παραγγείλει σε κοντινή πιτσαρία.


Το γεγονός επαναλαμβάνεται στην είσοδο και στη συνέχεια στο εσωτερικό και άλλων βιεννέζικων κατοικιών, όπου ο καγκελάριος εμφανίζεται να συζητά και να συντρώγει με τους ενοίκους τους.


Οι σκηνές αυτές, όπως και εκείνες, όπου νωρίτερα ο Κρίστιαν Κερν ετοιμάζει πίτσες για το φούρνο κάποιας βιεννέζικης πιτσαρίας, περιέχονται σε ένα διάρκειας τεσσάρων λεπτών βίντεο που αναρτήθηκε απόψε στον προσωπικό λογαριασμό του Αυστριακού καγκελάριου στο Facebook.


Οπως διευκρίνιζε απόψε ο γενικός γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών Γκέοργκ Νίντερμιουλμπιχλερ, με αυτό το βίντεο ξεκινά μία νέα εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας ο Κρίστιαν Κερν επιθυμεί να προσεγγίσει και να αφουγκραστεί τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, ως προς την στάση τους απέναντι στην πολιτική και ως προς τις προσδοκίες τους.


Σύμφωνα με τον Γκέοργκ Νίντερμιουλμπιχλερ, η εκστρατεία αυτή δεν συνδέεται με έναν επικείμενο προεκλογικό αγώνα (σ.σ. οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018), αλλά εντάσσεται στο κομματικό έργο, ιδιαίτερα παραμονές της Πρωτομαγιάς- της μεγάλης γιορτής των Σοσιαλδημοκρατών.


Η εκστρατεία σκοπεύει επίσης να αντικρούσει την κριτική ότι τα κόμματα δραστηριοποιούνται πάντα μόνον παραμονές εκλογών, καθώς, κατά την άποψή του, "καθήκον της πολιτικής είναι να παραμένει σε μόνιμη επαφή με τους ανθρώπους".


"Η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού και του (συντηρητικού) Λαϊκού Κόμματος αποφάσισε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για τους επόμενους 18 μήνες, και αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να το εφαρμόσουμε με τη λήψη μέτρων υπέρ των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων", τονίζει χαρακτηριστικά στις αποψινές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια