Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε το ν/σ που αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε το ν/σ που αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία Facebook Twitter
3

Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, όχι μόνο εντός της Ρωσίας αλλά και διεθνώς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το νομοσχέδιο με το οποίο αποποινικοποιείται η χρήση ενδοοικογενειακής βίας, αρκεί, «να μην επιφέρει τραυματισμό».

Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει πλέον ποινή για «τραύματα μικρής σημασίας», όπως μώλωπες και εκδορές, μετατρέποντας την ενδοοικογενειακή βία σε διοικητικό παράπτωμα από ποινικό αδίκημα.

Πλέον θα διώκεται ποινικά όποιος διαπράττει βίαιες επιθέσεις συστηματικά.

Μια εισηγήτρια της τροπολογίας, η Όλγα Μπατάλινα, μέλος του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν, επέμεινε στο ότι η κοινωνία θέλει να προστατευτεί το δικαίωμα των γονιών να επιβάλλουν πειθαρχία στα παιδιά τους. «Θεωρείτε σωστό να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης δύο ετών σε μια μητέρα που έχει μονογονεϊκή οικογένεια και καθώς μεγαλώνει τον έφηβο γιο της του επιβάλλει σωματική τιμωρία διότι έκλεψε ή διότι το έσκασε;» είπε η Μπατάλινα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Reuters.

Όπως εξήγησε η Ρωσίδα βουλευτής, Γιελένα Μιζουλίνα, «αναφερόμαστε σε σωματικές επιθέσεις που δεν οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης, αλλά σε οικογενειακές διαφορές που συχνά έχουν μικρές συνέπειες».

«Αυτός ο νόμος καλεί να αθωώνονται οι τύραννοι μέσα στο σπίτι», κατήγγειλε η Μαρία Μόχαβα, η εκτελεστική διευθύντρια του κέντρου «Αδελφές», το οποίο προσφέρει βοήθεια σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Το μήνυμα το οποίο στέλνει αυτή η τροπολογία είναι «ας μην τιμωρούμε κανέναν που δέρνει μέλη της οικογένειάς του, διότι απλούστατα έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό», εξήγησε η ίδια μιλώντας στο Reuters.

Ο νέος νόμος μετατρέπει την ποινή των δύο χρόνων σε 15 ημέρες κράτηση, ενώ προβλέπεται και χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 δολαρίων ή 40.000 ρουβλίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 40% των εγκλημάτων βίας στη Ρωσία διαπράττεται μέσα στο σπίτι. Κάθε χρόνο εκτιμάται πως περίπου 14.000 γυναίκες πεθαίνουν στη Ρωσία εξαιτίας βιαιοπραγιών των συζύγων τους ή άλλων οικείων τους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το φαινόμενο, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το 2010.

Γυναίκες-θύματα της βίας που καταφέρνουν να επιζήσουν χτυπάνε τατουάζ στα σημάδια που αφήνει η βία στο κορμί τους προκειμένου να τα κρύψουν.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Όχι θα έμενε μόνο στους γκέι. Χώρα που διώκει ή αρνείται δικαιώματα σε γκέι πολίτες, δεν είναι δημοκρατική και για τους υπόλοιπους. Μια ματιά στον παγκόσμιο χάρτη μας πείθει.