Γαλλία: 4 συλλήψεις για σχεδιαζόμενη επίθεση αυτοκτονίας στο Παρίσι - Μία 16χρονη μεταξύ των συλληφθέντων

Γαλλία: 4 συλλήψεις για σχεδιαζόμενη επίθεση αυτοκτονίας στο Παρίσι - Μία 16χρονη μεταξύ των συλληφθέντων Facebook Twitter
1

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 22χρονος και η 16χρονη φίλη του, συνελήφθησαν σήμερα στο Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό μιας επίθεσης στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας στο Παρίσι.


«Οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την αγορά ακετόνης» η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, διευκρίνισε η αστυνομική πηγή, χαιρετίζοντας «την αποτροπή ενός σχεδίου επίθεσης».


Ο 22χρονος και η 16χρονη που συνελήφθησαν ήταν και οι δύο γνωστοί στις αρχές για τις διασυνδέσεις τους με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Οι αρχές βρήκαν εκρηκτικά και άλλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή βόμβας στο σπίτι του νεαρού, ενώ η 16χρονη είχε εκφράσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την επιθυμία να φύγει για τη Συρία και το Ιράκ ή να πλήξει τη Γαλλία.


Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού για επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές. Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν από τις αρχές του 2015 στη χώρα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια