Πρωτοφανείς ισχυρισμοί από το δήμαρχο της Άγκυρας: Oι σεισμοί είναι τεχνητοί για να βλάψουν την Τουρκία

Πρωτοφανείς ισχυρισμοί από το δήμαρχο της Άγκυρας: Oι σεισμοί είναι τεχνητοί για να βλάψουν την Τουρκία Facebook Twitter
3

Ο δήμαρχος της Άγκυρας εξέφρασε σήμερα τον φόβο ότι δυνάμεις εχθρικές έναντι της Τουρκίας προκαλούν τεχνητά σεισμούς για να βλάψουν την οικονομία της χώρας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις.


«Σημειώθηκε ένας ισχυρός σεισμός σήμερα στα Δαρδανέλια (...) Έκανα έρευνες (...) Φαίνεται πως υπάρχει εκεί κοντά ένα σκάφος σεισμικών ερευνών», δήλωσε στο Twitter ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο οποίος φημίζεται στην Τουρκία για τις αλλοπρόσαλλες θεωρίες του, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.


«Πρέπει κατεπειγόντως να εξακριβωθεί το αντικείμενο των ερευνών αυτού του σκάφους και σε ποια χώρα ανήκει», συνέχισε ο δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας. «Λίγο με νοιάζει τι θα πουν ορισμένοι, φοβάμαι σοβαρά μήπως προκαλούνται σεισμοί με τεχνητό τρόπο».


Δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας από το 1994, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ τροφοδοτεί τακτικά τους 3,7 συνδρομητές του στο Twitter με παντός είδους δηλώσεις.


Οι τελευταίες δηλώσεις του προκάλεσαν κατάπληξη σε πολλούς τούρκους χρήστες του Ίντερνετ, ενώ άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους. «Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για «εξωφρενικές ανοησίες».


Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,3 και 5,2 βαθμών έπληξαν χθες και σήμερα την περιοχή του Τσανάκαλε, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Τουρκία στο ύψος των στενών των Δαρδανελίων, όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Ανάγκης (AFAD).


«Ορισμένοι αυτή τη στιγμή θέλουν να καταφέρουν πλήγμα στην Τουρκία, να κλονίσουν την οικονομία της Τουρκίας προκαλώντας έναν σεισμό στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης», διευκρίνισε ο δήμαρχος στο Twitter.


Για προληπτικούς λόγους, ο Γκιοκτσέκ ζητάει «να τεθούν υπό παρακολούθηση όλα τα υποβρύχια και τα σκάφη που είναι εξοπλισμένα με μεγάλες συσκευές στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, στη θάλασσα του Μαρμαρά και στα Δαρδανέλια».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια