ΗΠΑ: Κλίμα έντασης στη Γερουσία-Οι Δημοκρατικοί καθυστερούν την επικύρωση των προσώπων που επιλέγει ο Τραμπ

ΗΠΑ: Κλίμα έντασης στη Γερουσία-Οι Δημοκρατικοί καθυστερούν την επικύρωση των προσώπων που επιλέγει ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Κλίμα πολιτικής έντασης επικράτησε χθες στη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς οι Δημοκρατικοί φαίνεται να καθυστερούν τη διαδικασία επικύρωσης του διορισμού των προσώπων που έχει επιλέξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για το σχηματισμό της κυβέρνησής του. Οι καθυστερήσεις προκαλούν την αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων, που κατηγορούν τους Δημοκρατικούς ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, προκειμένου να μειώσουν πολιτικά τον Τραμπ, αλλά και να παρουσιάσουν ως αναποτελεσματικούς, τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία, σχολιάζει το CNN.

 

Η πολιτική ένταση κλιμακώθηκε χθες το πρωί, όταν οι Δημοκρατικοί που συμμετέχουν σε αρμόδια επιτροπή ακροάσεων της Γερουσίας εμπόδισαν την ακρόαση δύο υποψηφίων για την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, καθυστερώντας και τη διαδικασία της ψηφοφορίας στην πλήρη σύνθεση της Γερουσίας.

 

Σε άλλη επιτροπή, οι Δημοκρατικοί καθυστέρησαν την ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για κίνηση αντιποίνων για το ειδικό προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ, αναφορικά με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς έναντι των προσφύγων και των ταξιδιωτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

 

Οι ψηφοφορίες στο νομοθετικό σώμα της Γερουσίας έλαβαν ακόμη και χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης, όταν ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σάμερ ψήφισε κατά της επικύρωσης του διορισμού της συζύγου του ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών. “Η συμπεριφορά αυτή δεν πρόκειται να οδηγήσει σε διαφορετικό αποτέλεσμα. Οι διορισμοί της κυβέρνησης θα εγκριθούν . Η συμπεριφορά αυτή, δεν τους τιμά,” δήλωσε χαρακτηριστικά για τους Δημοκρατικούς ο Μακόνελ, σύμφωνα με το CNN.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM