Πυρκαγιά με ένα νεκρό και 3 τραυματίες, σε ίδρυμα με άτομα με βαριά νοητική στέρηση στον Κορυδαλλό

Πυρκαγιά με ένα νεκρό και 3 τραυματίες, σε ίδρυμα με άτομα με βαριά νοητική στέρηση στον Κορυδαλλό Facebook Twitter
4

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά σε ίδρυμα για ψυχικά ασθενείς και άτομα με νοητική στέρηση, στον Κορυδαλλό. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τέσσερις ασθενείς από τον πρώτο όροφο που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο ένας υπέκυψε ενώ οι τρείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ από το σαλόνι στον πρώτο όροφο του ιδρύματος «Αθηνά» και επεκτάθηκε γρήγορα. Η πυροσβεστική διενεργεί προανακριτική έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Όπως δήλωσε στο newpost, η επιστημονικώς υπεύθυνη του οικοτροφείου «Αθηνά», κυρία Εύα Κορομηλά, «όλοι οι εργαζόμενοι προσπαθήσαμε να φροντίσουμε και να σώσουμε τους ενοίκους από την πυρκαγιά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε παρά το γεγονός ότι είμαστε επί οκτώ μήνες απλήρωτοι και το υπουργείο Υγείας καθυστερεί την χρηματοδότηση. Οι εργαζόμενοι του οικοτροφείου παραμένουμε συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις μας».   

Το οικοτροφείο «Αθηνά» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε., είναι μονάδα υψηλού βαθμού προστασίας, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2004 στον Κορυδαλλό και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ψυχαργώς Β' φάση. Παρέχει υποστήριξη, θεραπεία και κυρίως προοπτικές ενσωμάτωσης στην κοινότητα, σε δεκαπέντε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές, που έζησαν για χρόνια σε ψυχιατρικά ιδρύματα. 

Σε παλαιότερες ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι είχαν, σύμφωνα με το newpost, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι «οι οικονομικές δυσκολίες που αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οδηγεί στη μείωση της απαραίτητης ψυχικής ενέργειας για το σημαντικό έργο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.» Παράλληλα γνωστοποιούσαν ότι κινδυνεύουν από αγωγές εξώσεων ενώ σημείωναν ότι-λόγω της υποχρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας- αδυνατούσαν να πληρώσουν βασικά λειτουργικά έξοδα όπως λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, τροφοδοσία, συντήρηση κτιρίου, θέρμανση, καθημερινές ανάγκες. 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM