Ο Κυρανάκης της ΝΔ στη λίστα του «Forbes» για τους 30 νέους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη

Ο Κυρανάκης της ΝΔ στη λίστα του «Forbes» για τους 30 νέους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη Facebook Twitter
3

Ένας Έλληνας και μία ελληνική οργάνωση βρίσκονται στη λίστα των βραβείων του περιοδικού «Forbes» με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον 29χρονο αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ και επικεφαλής της νεολαίας του ΕΛΚ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος βραβεύθηκε στην κατηγορία «Policy» για την πολυετή προσφορά του σχετικά με το ρόλο που πρέπει να έχουν οι νέοι στην πολιτική.

Επίσης, στην κατηγορία «Social Entrepreneurs» βραβεύθηκε η ελληνική οργάνωση Ethelon και οι τρεις συνιδρυτές της, Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου. Η Ethelon εξελίσσεται στο μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα και έχει προσελκύσει πολλές φορές το διεθνές ενδιαφέρον.

Από την ίδια λίστα έχουν περάσει στο παρελθόν η Μαρία Σαράποβα και η Αντέλ. Στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για την Αμερική είναι η 28χρονη Χόουπ Χικς, εκπρόσωπος Τύπου της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και ο Στίβεν Κάρι, από τους κορυφαίους αθλητές στο NBA.

Ο κ. Κυρανάκης εκλέχθηκε τον Μάιο 2013 πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη, της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- Youth of the European People's Party- με περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη και 60 οργανώσεις σε 40 χώρες.

Με σπουδές στη Νομική Αθηνών και πολλές διεθνείς διακρίσεις, ίδρυσε το Transatlantic Youth Summit, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον κάθε χρόνο από το 2013. Είναι επίσης συνιδρυτής του BrainGain, μιας πρωτοβουλίας νέων για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.

Το 2014 ήταν μέλος της προεκλογικής καμπάνιας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία συλλέγοντας 35.000 ψήφους.

Ο ίδιος μέσω status που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook δήλωσε: «Είναι μια δικαίωση μιας δεκαετίας σκληρής δουλειάς, επιμονής και πίστης στη δύναμη των νέων που παλεύουν για αλλαγή. Το μήνυμά μου στους σημερινούς 20χρονους που είναι απογοητευμένοι από όλα είναι μόνο ένα. Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Ξεκίνησα από το μηδέν. Στα 19 μου σπούδαζα σε μια σχολή που κάθε 2 μήνες είχε κατάληψη, δούλευα part-time σε ένα κατάστημα ρούχων και δεν μπορούσα να πω 2 φράσεις σωστά στα αγγλικά. Το μόνο που είχα ήταν μια απίστευτα ξεροκέφαλη εμμονή για τους στόχους μου. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Καλά δε θα του ζητήσουμε και αυτόγραφο, παιδί του κομματικού σωλήνα είναι και αυτός. Υπάρχουν δεκάδες με περισσότερες και πιο χρήσιμες περγαμηνές.