Eλπίδα για νέα εφαρμογή της συμφωνίας για απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών στο Χαλέπι

Eλπίδα για νέα εφαρμογή της συμφωνίας για απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών στο Χαλέπι Facebook Twitter
1

Αξιωματούχοι των συριακών οργάνωσεων ανταρτών δήλωσαν απόψε πως μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι θα τεθεί ξανά σε ισχύ και η εφαρμογή της, που θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση αμάχων και των ανταρτών από τα τελευταία προπύργια τους στην πόλη, θα ξεκινήσει «εντός ωρών».


«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε και μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εφαρμογή της», δήλωσε ο Αμπντούλ Σαλάμ Αμντούλ Ραζάκ, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζινκι στο Reuters.


Όπως τόνισε, η συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση ανθρώπων από δύο χωριά που βρίσκονται υπό πολιορκία από δυνάμεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, μια προϋπόθεση που έθεσε η πλευρά της συριακής κυβέρνησης για την επανέναρξη της συμφωνίας, η εφαρμογή της οποίας ανεστάλη νωρίτερα σήμερα εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών στην πόλη.


Ένας αξιωματούχος των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων επιβεβαίωσε την επανέναρξη εφαρμογής της συμφωνίας, τονίζοντας πως περίπου 15.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, με ανταλλαγή την απομάκρυνση στο Χαλέπι «μαχητών και των οικογενειών τους και αμάχων που επιθυμούν να φύγουν». Όπως επισήμανε θα ταξιδέψουν προς την επαρχία Ιντλίμπ.


Ένας αξιωματούχος της αντάρτικης οργάνωσης Τζάμπχα Σαμίγια δήλωσε πως η εφαρμογή της συμφωνίας θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια