Mπακογιάννη: Απρεπής η δήλωση Σόιμπλε γιατί απευθυνόταν στον Ομπάμα

Mπακογιάννη: Απρεπής η δήλωση Σόιμπλε γιατί απευθυνόταν στον Ομπάμα Facebook Twitter
2

 «Απρεπή» χαρακτήρισε τη δήλωση Σόιμπλε, αναφορικά με το χρέος, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» καθώς, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απευθυνόταν ευθέως στον Μπάρακ Ομπάμα.

 Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου αν και όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», δεν αποφασίζουν οι Αμερικανοί για το χρέος. Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως το θέμα του χρέους είναι εθνικό ζήτημα, το οποίο εκτίμησε ότι θα διευθετηθεί μετά την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Πάντως, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 

  Ερωτηθείσα για την πρόταση της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι η ΝΔ «υπόσχεται μείωση δαπανών του κράτους και όχι απολύσεις» υπογραμμίζοντας πως το κράτος πλέον είναι αριθμητικά μικρό αλλά υπάρχει περιθώριο περιστολής δαπανών. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε και την ανάγκη να διορθωθεί η αγορά εργασίας.

 Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη επέμεινε στην ανάγκη εκλογών άμεσα, καθώς όπως είπε η ΝΔ δεν θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση επί των ερειπίων της χώρας και θέλει να προλάβει ώστε να μην υπαχθεί η χώρα σε 4ο μνημόνιο.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM