Ρατσιστική επίθεση στην Μισέλ Ομπάμα: Βαρέθηκα να βλέπω έναν πίθηκο με τακούνια

Ρατσιστική επίθεση στην Μισέλ Ομπάμα: Βαρέθηκα να βλέπω έναν πίθηκο με τακούνια Facebook Twitter
22

Χυδαία ρατσιστική επίθεση δέχτηκε μέσω Facebook η Μισέλ Ομπάμα, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, η Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ, μέλος της ΜΚΟ Clay County Development Corp., σε μια μικρή πόλη στη Δ. Βιρτζίνια και δασκάλα σε σχολείο, έγραψε μετά τη νίκη Τραμπ στη σελίδα της : «Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε μία αριστοκρατική, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Κουράστηκα να βλέπω έναν πίθηκο σε τακούνια».

Η επίθεση δεν σταμάτησε εκεί αφού το ρατσιστικό ξέσπασμα της Τέιλορ ήρθε να επικροτήσει η δήμαρχος της πόλης Κλέι στη Δυτική Βιρτζίνια, Μπέβερλι Γουέλινγκ, με τη μορφή σχολίου στην ανάρτηση. «Μόλις μου έφτιαξες την ημέρα Παμ», έγραψε. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για αυτή την ανάρτηση ενώ στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #FireJaneWoodAllen, ζητώντας την απόλυση της Τέιλορ.

Αργότερα η Τέιλορ απολογήθηκε για το σχόλιο, λέγοντας ότι από τη ΜΚΟ δέχτηκε επίπληξη και αναγκάστηκε να απολογηθεί. Σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρη πλέον ότι θα παραμείνει στη θέση της και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η κατάσταση εξελίχθηκε σε «έγκλημα μίσους εναντίον μου». Τόνισε μάλιστα ότι το σχόλιο της δεν ήταν ρατσιστικό και ζήτησε συγγνώμη.

Η ΜΚΟ προχώρησε στην απόλυση της Τέιλορ ενώ μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η ανάρτηση είχε  πλέον αφαιρεθεί από τη σελίδα της  στο Facebook.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Τι σηματοδοτεί η άφιξη του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο στη Λατινική Αμερική

Το αεροπλανοφόρο, το πιο προηγμένο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρει μεταξύ άλλων τέσσερις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και συνοδεύεται από τρία πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά
LIFO NEWSROOM